Ossi Oikarinen kritisoi Red Bullia aika-ajojen suurimmasta pettymyksestä – "Ei tuollainen onnistu tänä vuonna"

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen hämmästeli Red Bull -tallin taktiikkaa F1-kauden avanneessa Australian GP:n aika-ajossa. 

Aika-ajo oli Red Bullin osalta kaksijakoinen. Max Verstappen ylsi omien vaikeuksiensa jälkeen peräti neljänneksi jättäen toisen Ferrareista taakseen.

Pierre Gaslyn kohdalla tuli kuitenkin jättipettymys, kun ranskalainen jäi kaikkien yllätykseksi ensimmäiseen osioon sijalle 17. 

Gaslyn otteita seurataan alkukaudella tarkasti, mutta Oikarisen mielestä epäonnistumista ei voi kipata täysin Gaslyn varpaille. 

– En sano niin, että pelkästään Gasly oli huono. Red Bullin taktiikka avausosioon lähtiessä oli huono. Molemmat kuljettajat laitettiin ajamaan yksi veto. Verstappenkin oli vain sekunnin kymmenyksen päässä karsintarajasta, joten ei hänkään voinut suorituksellaan juhlia, Oikarinen kommentoi F1-studiossa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Mielestäni se oli tallin tekemä taktinen virhe. He lähtivät ajamaan vain yhtä kierrosta, eli luotettiin liikaa omaan vauhtiin. He lähtivät liian ylimielisesti liikkeelle radalla, joka paranee noin paljon. Nyt se kostautui Gaslyn kohdalla. Hän joutuu tavallaan ottamaan syyn niskoilleen, mutta en laittaisi tätä täysin Gaslyn piikkiin. Kyllä tallinkin pitää olla hereillä. Tämä menee 50-50 tallin ja kuskin piikkiin.

– Ehkä siellä oli vanha muisti päällä. On totuttu siihen, että kyllä nämä avausosiot hoidetaan vasemmalla kädellä. Ei käy. Ei onnistu tänä vuonna. Pitää olla hereillä, nyt he eivät olleet hereillä, Oikarinen summaa. 

Gaslynkin mielestä taktiikka oli rohkea. 

– Teimme vain yhden vedon. Olimme ehkä hieman liian optimistisia. Kierros oli kaikkiaan ihan hyvä, enkä odottanut, että muut parantaisivat noin paljon toisella vedolla, ranskalainen kommentoi C Morelle. 


Lue myös:

    Uusimmat