Mainos

Osmo Soininvaara jättää eduskunnan

Pitkän kansanedustajanuran tehnyt Soininvaara kertoo MTV:n uutisille keskittyvänsä jatkossa luennoimiseen ja kirjoittamiseen.

Vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara ei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Päätös tietää puolueelle ja sen Helsingin piirille kovaa urakkaa, sillä Soininvaara oli viime eduskuntavaaleissa yli 11 300 äänellään yksi puolueen ääniharavista.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Vihreä Lanka -lehti. Lehden mukaan Soininvaaraa yritettiin viikkoja suostutella jatkamaan.

- Pohdin tätä itse asiassa aika vakavasti jo neljä vuotta sitten, mutta silloin ei ollut mitään mahdollisuutta jäädä pois, koska olin puolueen puheenjohtaja, ja puheenjohtajan on hyvä olla ehdokkaana, Soininvaara sanoo.

Soininvaaran mukaan jo päätös puheenjohtajaksi ryhtymisestä oli aikanaan vaikea.

Soininvaara aikoo keskittyä jatkossa luennoimiseen ja kirjoittamiseen. Hänellä ei ole tiedossa uutta työpaikkaa.

- Minulla on itse asiassa useampi kirja, jonka haluaisin kirjoittaa. Niitä on niin paljon, että kaikkia en pysty mitenkään tekemään. Täytyy suunnitella tarkemmin sitten, kun tämä vähän rauhoittuu.

Osmo Soininvaara on tehnyt 16-vuotisen uran kansanedustajana. Hän on toiminut muun muassa vihreiden puheenjohtajana vuosina 2001-2005 ja peruspalveluministerinä 2000-2002.

Eduskuntatyöstä Soininvaaralle jää hyvät muistot, vaikka käsiteltävien asioiden valtava määrä aiheuttaa sen, että mihinkään ei ehdi paneutua riittävän perusteellisesti.

- Totta kai ministerikausi on sellainen tietynlainen huippukohta, Soininvaara pohtii poliittista uraansa.

Puolueensa tilaa Soininvaara pitää tällä hetkellä erittäin hyvänä.

- Voi ikään kuin lähteä rauhallisin mielin, että kasvualustaa on tällä hetkellä tavattoman paljon, ja meillä on suorastaan ylitarjontaa nuorista lahjakkaista ihmisistä. Hyvä tehdä heille vähän tilaa.

Vuonna 2003 valituista neljästä vihreästä helsinkiläisestä vaihtuu näin ensi keväänä ainakin puolet. Irina Krohn siirtyi jo muihin tehtäviin, ja hänen tilallaan aloitti tänä syksynä Johanna Sumuvuori.

Helsingin piiri on jo nimennyt 20 ehdokasta. Soininvaaralle varattu viimeinen paikka pyritään täyttämään parin viikon kuluessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.