Mainos

Oslon pörssi tutkii Kvaernerin toimia

Norjalaisen Aftenposten-lehden mukaan Oslon pörssissä on alettu selvittää, onko monialakonserni Kvaerner antanut osakkeenomistajille riittävästi tietoa taloudellisesta tilastaan.

Oslon pörssin mielestä yhtiön olisi pitänyt antaa ennakkoon tietoja taloutensa heikentymisestä. Lehden mukaan pörssi ei ole sulkenut pois sitäkään mahdollisuutta, että Kvaerner saa sakot. On myös mahdollista, että asiasta raportoidaan Norjan rahoitustarkastukselle Kredittilsynetille. Suomesta konserniin kuuluu telakkayhtiö Kvaerner Masa-Yards.

Kvaernerin taloudelliset vaikeudet tulivat julki eilen, kun yhtiö ilmoitti pistävänsä myyntiin osakkeita 1,5-2 miljardin kruunun eli 1,1-1,5 miljardin markan arvosta. Lisäksi yhtiö ottaa suuren pankkilainan.

Kvaernerin osakekurssi on viime aikoina pudonnut rajusti, mikä on vähentynyt Kvaernerin omistuksen arvoa vastaavasti. Eilen kurssi tuli alas huimat 65 prosenttia ja tänään edelleen 14 prosenttia. Tänään Kvaernerin kurssi rojahti hetkeksi peräti 5,0 kruunuun, mutta elpyi sitten pian, kun sijoittajat vakuuttuivat, ettei yhtiön sentään ole konkurssin partaalla. Päätöskurssi 11 kruunua on silti vain viidennes siitä hinnasta, mitä Kvaernerin osakkeista maksettiin vielä kaksi viikkoa sitten.

Monet norjalaiset analyytikot olivat tänään sillä kannalla, ettei yhtiön tilasta ole saatu riittävästi tietoa.

-Kukaan ei enää tiedä, kuinka hinnoitella näitä osakkeita. Riskejä on liikaa ja informaatiota liian vähän, eräs heistä kommentoi.

(MTV3-STT-NTB-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.