Mainos

Oslo valmistautuu Breivik-oikeudenkäyntiin - 800 toimittajaa paikalla

Norjan rikoshistorian odotetuin ja varmasti seuratuin oikeudenkäynti alkaa Oslossa tänään. Joukkomurhaaja Anders Behring Breivikin oikeudenkäynnin ensimmäisestä istuntopäivästä odotetaan varsinaista mediamylläkkää.

– Täällä on 800 toimittajaa ja kuvaajaa ilmoittautunut seuraamaan tätä oikeudenkäyntiä, 430 heistä tulee ulkomailta. Toimittajat ovat oikeudenkäynnin aattona viettäneet aikaa Utöyan saaren edustalla, käyneet esimerkiksi veneilemässä siellä. Itse saarihan on vielä suljettu yleisöltä, kertoo Oslosta MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Breivikin surmaamien uhrien omaiset ovat pyytäneet toimittajilta hienotunteisuutta oikeudenkäynnistä raportoitaessa. Uhrien omaisten tukiyhdistys pitää Osloon kokoontuneille toimittajille säännöllisesti tiedotustilaisuuksia ja ensimmäinen järjestettiin oikeudenkäynnin aattona.

– Kuulemma tällainen nappi tullaan laittamaan niiden omaisten rintaan, jotka eivät halua olla median kanssa tekemisissä. Tämä on tietysti hyvin ymmärrettävää, nämä ovat herkkiä asioita,Lumikero sanoo.

(MTV3)

Katso Marjaana Wikmanin juttu:

Breivikin oikeudenkäyntiä voi seurata suorana Maikkarin netissä. Nettilive Oslon käräjäoikeudesta alkaa tänään klo 9.50.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.