Mainos

Oskari-myrskyn tuulihuippu kovempi kuin Eino-myrskyssä

Oskari-myrskyn kovimmat myrskypuuskat olivat merellä yli 34 metriä sekunnissa.

Sunnuntaina ja maanantain vastaisena yönä Suomen ylittäneen Oskari-myrskyn voimakkaimmat tuulet mitattiin Ahvenanmaalla Märketissä. Kovin keskituuli oli 27,9 m/s ja kovin puuska 34,4 m/s. Maa-alueilla kovin puuska oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla mitattu 26,4 m/s.

Eino-myrskyssä 17. marraskuuta merellä mitatut voimakkaimmat tuulet olivat hieman Oskarin huippuja pienempiä. Eino-myrskyn suurin keskituulen nopeus oli Raahen Nahkiaisissa mitattu 27,0 m/s ja suurin puuska Kaskisen Sälgrundissa mitattu 32,9 m/s. Maa-alueilla Oskari-myrskyn kovin puuska ei kuitenkaan yltänyt Eino-myrskyn lukemiin, sillä Eino-myrskyn aikaan Savonlinnassa mitattiin 27,3 m/s.

Oskari-myrsky osui pahiten maan etelä- ja keskiosaan, Eino puolestaan laajalle alueelle maan keski- ja itäosaan. Esimerkiksi sähkökatkot olivat Eino-myrskyssä Oskari-myrskyn sähkökatkoja laajempia.

– Kokonaisuutena myrskytuhot jäivät Oskari-myrskyssä pienemmiksi, sillä maa-alueilla kovimmat puuskat eivät olleet niin kovia kuin Einossa. Kuitenkin esimerkiksi etelässä Oskari oli Eino-myrskyä voimakkaampi, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.