Mainos

Osinkoverouudistuksen läpimeno todennäköistä

Osinkojen tulo kaksinkertaisen verotuksen piiriin näyttää yhä todennäköisemmältä. Päähallituspuolueissa asialle ei tänään nähty suuria esteitä.

Backman

Osinkoverouudistuksen läpimeno näyttää tällä hetkellä vahvalta. SDP: n eduskuntaryhmän johtaja Jouni Backman pitää selvänä, että osingot tulevat kaksinkertaisen verotuksen piiriin ja yhtiöverotuksen hyvitysjärjestelmä lopetetaan.

- Se on selvää, mutta uusi malli yksityiskohtineen on vielä auki ja se valmistunee hallituksen sisällä lähiviikkojen aikana siihen muotoon, että hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä sitä asiaa voidaan käsitellä, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman, SDP.

Myös keskustaa edustavan kauppa- ja teollisuusministerin Mauri Pekkarisen mukaan osingonsaaja joutuu jatkossa verolle. Keskustan ryhmäjohtaja on varovaisempi, mutta myöntää Pekkarisen puhuneen keskustan mandaatilla.

- Tällä konseptilla, jonka Pekkarinen on tuonut julkisuuteen, sillä konseptilla yritetään saada aikaan ratkaisu. Se on selvää että kun on kolmen puolueen hallitus, tahto pitää muodostua sillä tavalla, että kaikkien on siihen mahdollisuus sitoutua, kertoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli Keskustasta.

Kiistan aiheeksi on epäilty sitä, pääsevät neuvottelijat sopuun yhteisö- ja pääomaveroprosentin alentamisesta. Backmanin mukaan tästä ei tule SDP:lle kynnyskysymystä. Myöskään Pekkarisen mukaan neuvotteluissa ei ole ilmennyt ylipääsemättömiä esteitä. Pekkarinen vakuuttaa, ettei verotuksen muuttaminen kiristä pienten ja keskisuurten omistajayrittäjien verotusta nykyisestä.

(MTV3)

(Talousuutiset 24.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.