Mainos

Oscar Wilde on nokkelin britti

Britanniassa on äänestetty maan nokkelimmasta henkilöstä. Listan ensimmäinen nainen Margaret Thatcher löytyy vasta sijalta 12.

Oscar Wilde on Britannian kautta aikain paras älyniekka, jos tuoreen äänestyksen tulokseen on luottaminen. Näytelmäkirjailija Wilde sai annetuista äänistä 20 prosenttia.

Wilde muistetaan muun muassa viimeisistä sanoistaan.

-Joko nuo tapetit lähtevät tai minä lähden, nokkelikko lausui kuolinvuoteellaan.

Irlantilaissyntyinen kirjailija Oscar Wilden on haudattu Pariisiin. Hänen haudalleen jätettiin tuhansia kukkia, kun hänen kuolemastaan oli tullut kuluneeksi sata vuotta marraskuussa 2000 (kuvassa).

Äänestyksen kakkoseksi sijoittui koomikko Spike Milligan. Hänen hautakivestään voi lukea tekstin "Minähän kerroin olevani sairas".

Viidenneksi sukkelin britti on ollut Winston Churchill. Kun eräs naisparlamentaarikko syytti Churchillia päihtymyksestä, tämä vastasi: "Bessie, sinä olet ruma. Huomisaamuna minä olen selvä mutta sinä olet edelleen ruma."

Britit näyttävät äänestyksen mukaan arvostavan miehistä sanavalmiutta. Listan ensimmäinen nainen Margaret Thatcher löytyy vasta sijalta 12. Vaikka kaikki eivät pidä Maggieta minkään sortin humoristina, on hänelläkin ollut hetkensä.

-Vaikutusvaltainen on kuin hieno nainen. Jos sinun täytyy kertoa ihmisille, että olet sellainen, et ole sellainen.

Äänestykseen osallistui 3000 brittiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.