Mainos

Oscar-valmistelut viittä vaille valmiit

Sunnuntaista Oscar-gaalaa valmistellaan kuumeisesti Hollywoodissa. Näyttämönä on jälleen Kodak-teatterina tunnettu talo.

Mutta koska Kodak haki itsensä konkurssiin muutama viikko sitten, teatterin uusi virallinen nimi on the Hollywood and Highland Center.

Verenpunainen matto oli jo rullattu juhlapaikan eteen. Se oli peitetty muovilla rakennustöiden ajaksi. Valkea muovi sai suorakaiteen muotoisen vastaanottoalueen näyttämään jääradalta. Yläpuolelle oli pystytetty pyöreä banderolli, jossa luki ”The Academy Awards”.

Kuvernöörin teltassa oli myöskin punainen matto ja sen seinustoilla päivystivät jättimäiset Oscar-patsaat. Ammattiliitto IATSE:n työmiehet asensivat metallisille kehikoille värilämpötilaltaan päivänvaloa vastaavia spottivaloja.

Näin tv-kamerat saisivat sunnuntai-iltapäivänä tähdistä mahdollisimman kirkasta kuvaa punaisen maton joka kolkalta. Tv-kameroita viriteltiin lähetyskuntoon kentän laidoilla.

Median lauteet katsoivat kohti teatteria. Kullekin uutisvälineelle oli osoitettu oma paikkansa. Isoille mediataloille, kuten LA Timesille ja ABC:lle oli varattu useita paikkoja. Kaikkiaan mediapaikkoja oli useita satoja. Jopa Yhdysvaltain puolustusvoimien tiedotuksella oli omansa.

Amerikkalaisten tv-yhtiöiden tähtiankkurit kommentoivat tapahtumia koko sunnuntain alueen ylle rakennetulta sillalta. Katutasolla kaikkialta maailmasta saapuneet tv-toimittajat tekivät haastattelujaan ja stand-upejaan kameroiden edessä.

Argentiinan tv:n miesreportteri kuvaili Oscar-valmisteluja espanjaksi vauhdikkain sanakääntein. Eräällä naisreportterilla oli paikan päällä oma make-up –artisti, joka maskeerasi tätä kamerakuntoon.

Myös tavallisilla mattimeikäläisillä on mahdollisuus päästä seuraamaan Oscar-gaalaa paikan päälle. Median paikkoja vastapäätä nimittäin sijaitsevat yleisölehterit.

Niihin hakee joka vuosi elokuva-akatemian nettisivujen kautta noin 20 000 henkilöä. Heistä 700 onnellista pääsee seuraamaan tähtien saapumista punaiselle matolle.

Taviksen toinen tapa päästä seuraamaan Oscareita livenä on anoa paikantäyttäjän toimea. Joka vuosi 150 edustavan näköistä henkilöä – usein näyttelijöitä ja elokuva-akatemian työntekijöitä – valitaan täyttämään tyhjät istuimet sisällä teatterissa. Niinpä salissa näyttää gaalan aikana aina täpötäydeltä, vaikka jollekin filmitähdelle tulisi kesken kaiken asiaa hotelli helpotukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.