Mainos

Osassa Kaliforniaa poikkeustila pensaspalojen vuoksi

Palojen syttäjän henkillöllisyyteen johtavista tiedoista luvattu palkkio on viisinkertaistunut. Palo on nielaissut jo yli 16 000 hehtaaria.

Kuvernööri Arnold Schwarzenegger on julistanut osaan Kaliforniaa poikkeustilan laajalla alueella riehuvien pensaspalojen takia. Neljä palomiestä on kuollut sammutustöissä.

Palot alkoivat varhain torstaina Los Angelesin itäpuolella. Poliisin mukaan palot oli sytytetty tahallaan noin 200 kilometrin päässä Los Angelesista. Paikalliset asukkaat kertoivat Los Angeles Times -lehdelle nähneensä nuoria polttamassa marijuanaa palojen syttymispaikan lähistöllä.

Sytyttäjän kiinnisaamisesta luvattu palkkio viisinkertaistunut

Palojen sytyttäjän henkilöllisyyteen johtavista tiedoista on luvattu jo 500 000 dollarin (runsaan 390 000 euron) palkkio. Sytyttäjän kiinnisaamisesta luvattiin ensin 100 000 dollarin palkkio, mutta summa viisinkertaistui eri puolilta virranneiden osallistumislupausten myötä. Palkkioon ovat luvanneet osansa muun muassa viranomaiset, paikallinen intiaaniheimo ja yksityinen säätiö.

Sankka savu ja kova tuuli estivät eilen palomiehiä saamasta paloja hallintaan. Lauantain vastaiseen yöhön mennessä palo oli nielaissut yli 16 000 hehtaaria.

Sadat ihmiset ovat joutuneet lähtemään kodeistaan palojen tieltä. Sammutustöihin on määrätty 1200 palomiestä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.