Mainos

Osama bin Laden kuoli - kootut salaliittoteoriat

Yhdysvaltojen ilmoitus Osama bin Ladenin kuolemasta ei ole vakuuttanut kaikkia. Etenkin päätös jättää kuolleen bin Ladenin kuva julkaisematta on saanut salaliittoteoriat muhimaan.

Myös vaihtelevat tiedot tappamiseen johtaneen operaation kulusta ovat herättäneet ihmetystä.

Guardian-lehti on listannut nettisivuilleen kymmenen villeintä huhua bin Ladenin elämään ja kuolemaan liittyen. Tässäpä niistä osa.

Bin Laden oli USA:n agentti

Guardianin mukaan Iranin turvallisuus- ja ulkopoliittisen komitean jäsen Javad Jahangirzahed sanoo, että bin Laden oli USA:n agentti, ja hänet tapettiin ettei tästä tiedosta tulisi julkista.

Jahangirzahed on sanonut myös, että länsimaat ovat olleet varsin tyytyväisiä bin Ladenin palveluksiin, mutta oli nyt pakotettu tappamaan hänet. Muuten hänellä oleva kullanarvoinen tieto olisi voinut päätyä vääriin käsiin.

Ruumis jäädytettynä vuosia

Amerikkalainen talkshow-juontaja Alex Jones on puolestaan sitä mieltä, että bin Ladenin ruumis on ollut jäädytettynä usean vuoden ajan. Ruumista olisi pidetty jäässä, koska sitä voitaisiin käyttää propagandan välineenä.

Jones kertoi, että Valkoisen talon virkamies oli sanonut hänelle vuonna 2002, että bin Laden on jäädytetty, ja otettaisiin esille jossain vaiheessa tulevaisuudessa.

Tappaminen ei tapahtunutkaan Pakistanissa

Pakistanilainen Ausaf-lehti väittää, että bin Laden tapettiin jossain muualla, mutta jenkit väittävät toisin, että voivat levittää Afghanistanin sodan Pakistaniin.

Ausafin mukaan ennen armeijassa ollut lähde kertoi, että koska he haluavat levittää sodan Pakistaniin, heidän täytyi saada syyttää maata jostain. Niinpä he oikeuttivat maahan tunkeutumisen tällä murhanäytelmällä.

Al-Qaida haluttiin Egyptin johtoon

Saudi-arabialaisen al-Watan lehden mukaan al-Qaidan kakkosmies Ayman al-Zawahiri johdatti amerikkalaiset bin Ladenin perään saadakseen terroristiryhmän egyptiläiseen hallintaan.

Lehden nimetön vihje sanoo, että egyptiläiset ovat halunneet johtaa organisaatiota sen alusta asti. Paras mahdollisuus tähän tuli, kun bin Laden sairastui vuonna 2004. Juuri Zawahiri oli yksi niistä, joka vakuutti bin Ladenin muuton Abbottabadiin.

Bin Laden tiesi missä on ydinase

The Glenn Beck Showssa spekuloitiin, että bin Laden tietäisi missä al-Qaidan salainen ydinase on, ja hänet tapettiin, ettei hän pääsisi vuotamaan aseen olinpaikkaa.

USA:n presidentti Barack Obama tahtoo Glenn Beckin mielestä pitää paikan visusti salassa. Siksi vangitseminen ei ollut vaihtoehto.

Toisaalta Beck myös miettii mahdollisuutta, että bin Laden on jenkkien kuulustelun alaisena. Tietoa pyrittäisiin kaivamaan nimenomaan ydinaseista.

– Olisiko mahdollista, että Osama bin Laden olisi savustettu ulos piilostan ja tällä hetkellä näemmekin vain showta?

Kuninkaallinen häämatka viivästyi

Daily Mail kertoo, että Britannian tuore morsiuspari Kate ja William muuttivat häämatkansa aikataulua operaatio Geronimon takia. Lehden mukaan armeijan analyytikko on sitä mieltä, että USA on voinut varoittaa tuoretta paria iskusta. Näin häämatkan kuhertelua piti hieman siirtää.

Bin Laden on kuollut jo kauan sitten

Nettisivusto whatreallyhappened.com on sitä mieltä, että Osama bin Laden on kuollut luonnollisiin syihin jo vuonna 2001.

Sivusto listaa kuolinsyiksi sairauden keuhkoissa, C-hepatiitin, diabeteksen ja matalan verenpaineen. Lisäksi hän oli haavoittunut jalkaan.

Kuolema osana vaalikampanjaa

Fox News-kanavan juontaja Andrew Napolitano sen sijaan syyttää Obamaa bin Ladenin kuoleman keksimisestä. Syynä on yksinkertaisesti uusi kausi presidenttinä ensi vuoden vaaleissa.

Näpäytys Trumpille

Live Science -sivusto kertoo omassa listassaan myös hieman kevyempiä versioita. Yksi teoria pureutuu kuoleman ilmoittamisen ajankohtaan.

Sivuston mielestä Obama ajoitti ilmoituksen bin Ladenin kuolemasta juuri Donald Trumpin Diili-ohjelman päälle. Näin Trump sai sormilleen epäiltyään Obaman synnyinpaikkaa.

(MTV3)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.