Mainos

Osakkeisiin on hinnoiteltu pieni taantuma

Osakemarkkinoilla näyttäisi olevan edessä kaksijakoinen vuosi. Alkuvuotta varjostavat vielä eurokriisi, huonot talousnäkymät ja poliittinen epävarmuus. Mutta käännettäkin odotetaan. Jos eurokriisi hellittää, se voi tapahtua jopa jo keväällä.

Näin arvioi sijoituspalveluyhtiö FIMin sijoitusjohtaja Vesa Engdahl, jonka mukaan pieni taantuma on jo ladattu osakkaiden hintoihin.

– Osakkeisiin on hinnoiteltu paljon huonoja uutisia. Eurooppa on taantumassa ja yritysten tuloskehitys on heikkoa. Mutta jos pelkällä pienellä taantumalla selvitään, niin sitä ei kannata enää pelätä. Se on pitkälti osakkeiden hinnoissa, sanoo Engdahl.

Kuluva vuosi oli Helsingin pörssissä ankea. OMX Helsinki -indeksi vajosi vuodessa 30 prosenttia. Jos Eurooppa ajautuu luottolamaan ja pankkeja alkaa kaatua, pohjia ei ole nähty.

– Jos mentäisiin siihen kauhuskenaarioon, että euroalue hajoaisi ja euro valuuttana pirstoutuisi, niin silloin osakemarkkina saattaa tulla vielä kymmeniä prosentteja alas.

Valonpilkahduksena Engdahl pitää Yhdysvaltain taloutta, joka sinnittelee pienessä kasvussa.

– Yhdysvalloissa on ihan oikeutettua tämä hyvä pörssimenestys. Makrotalous on pysynyt hyvin kuosissa ja yritysten tulokset ovat kasvaneet jopa odotettua paremmin.

Osakemarkkinoilla väijytään nyt valppaina, hellittääkö eurokriisi eli kurittaako Eurooppaa vain lyhyt taantuma.

– Sitten lähdetään arvuuttelemaan käännettä ja tekemään pohjakalastusta ja sitä uutta nousua hinnoittelemaan.

Engdahl uskoo, että käänne voi koittaa jo keväällä.

– Jos nämä poliittiset epävarmuustekijät hälvenevät, niin ehkäpä jo kevään korvalla tai viimeistään vuoden jälkipuoliskolla voi olla hyvinkin vahva veto osakemarkkinoilla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja