Mainos

Osakkeiden pörssiarvosta 62,4 prosenttia ulkomailla

Ulkomaisen omistuksen osuus Helsingin pörssissä noteeratuista osakkeista laski hieman elokuussa. Pörssin markkina-arvosta 62,4 prosenttia oli HEXin kuukausitilaston mukaan kuun lopussa ulkomaisessa omistuksessa, kun osuuskuukautta aiemmin oli 63,9 prosenttia.

Kaikista noteeratuista osakkeista ulkomailla oli 36,5 prosenttia. Elokuussa osakkeita palasi hieman takaisin Suomeen, sillä heinäkuun lopussa ulkomaisen omistuksen osuus kaikista osakkeista oli 0,6 prosenttiyksikköä korkeampi.

Ulkomaisen omistuksen markkina-arvo oli elokuun lopussa 84,9 miljardia euroa, kun koko Helsingin pörssin markkina-arvo oli 136,0 miljardia euroa. Viime vuoden lopussa pörssin markkina-arvo oli 217,4 miljardia euroa, mistä ulkomaisen omistuksen osuus oli 154,5 miljardia euroa.

Yhteensä 18 noteeratun yrityksen osake-enemmistö oli elokuun lopussa ulkomaisessa omistuksessa. Nokiassa ulkomaisen omistuksen osuus oli 90,2 prosenttia, Stora Ensossa 75,6 prosenttia ja UPM-Kymmenessä 67,7 prosenttia. Soneran ulkomainen omistus nousi puolisen prosenttiyksikköä 30,1 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.