Mainos

Osakkeet eivät enää houkuttele kotitalouksia

Osakkeiden suosio kotitalouksien sijoituskohteena on pudonnut merkittävästi. Sen sijaan perinteiset pankkitalletukset alkavat kiinnostaa ihmisiä. Osakkeiden suosion kasvuun kotitalouksien sijoituskohteena uskoi helmikuun lopussa enää 18 prosenttia pankinjohtajista. Suosion laskua odottelee 44 prosenttia pankinjohtajista. Tiedot ilmenevät Suomen Pankkiyhdistyksen uusimmasta pankkibarometrista.

Ensi kertaa pankkibarometrin historiassa osakkeiden suosion laskuun sijoituskohteena uskoi enemmän pankinjohtajia kuin suosion kasvuun. Viime vuoden marraskuussa tehdyssä kyselyssä 55 prosenttia pankinjohtajista uskoi osakkeiden suosion kasvuun ja vain 11 prosenttia laskuun. Nyt 46 prosenttia pankinjohtajista uskoo talletusten suosion kasvuun.

Ensimmäisen kerran barometrin historiassa talletusten suosion kasvuun uskoo useampi pankinjohtaja kuin suosion laskuun. Osakkeiden suosion vähentyminen näkyy myös yrityspankinjohtajien arvioissa yritysten sijoituskohteista. Yritysten sijoituskohteena osakkeiden suosion kasvuun uskoo pankinjohtajista enää 12 prosenttia ja laskuun 52 prosenttia.

Pankinjohtajista 15 prosenttia uskoo kotitalouksien luotonkysynnän kasvavan ja 29 prosenttia laskevan vuoden aikavälillä. Yritysten luotonotossa ei sen sijaan kasvua odota kuin yhdeksän prosenttia pankinjohtajista. 52 prosenttia pankinjohtajista odottaa yritysten luotonkysynnän supistuvan vuoden aikavälillä. Yritysluotonannon kasvunäkymät ovat olleet lähes yhtä alhaalla jo viime elokuusta alkaen. Pankkiyhdistys toteuttaa pankkibarometrin neljännesvuosittain.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.