Mainos

Osakesäästämisen suosio edelleen laskussa

Kotitalouksien into suoriin osakesijoituksiin taantuu yhä. Kotitaloudet suosivat nyt etenkin sijoitusrahastoja ohi suorien osakesijoitusten.

Pörssiosakkeita omistavien kotitalouksien määrä laski viime vuonna 550 000:een toissavuotisesta 620 000:sta, ilmenee Pörssisäätiön tänään julkaisemasta säästämistutkimuksesta.

Samalla sijoitusrahastojen suosio on ollut kasvussa. Sijoitusrahasto-osuuksia on kyselyn mukaan jo yli 750 000 kotitaloudella. Arvopapereita omistaa puolet suomalaisista kotitalouksista. Osakeomistus on ollut laskussa siitä lähtien, kun kolme vuotta sitten osinkoverotuksen kiristyminen alkoi varmistua.

- Kehitys huolestuttaa, sillä pörssissä on paljon osakkeita, joille kotimainen omistus on todella tärkeä. Ainakin kotimaisiin yhtiöihin sijoittaville suora osakesijoitus olisi rahastosijoittamista kannattavampi vaihtoehto, korostaa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sirkka-Liisa Roine.

Tutkimuksesta ilmenee myös, että kotitaloudet ovat edelleen pitkäaikaisia osakesäästäjiä. Salkussa on keskimäärin neljän yhtiön osakkeita. Kotitalouksien piirissä suosituimpia ovat Elisan, Nordean, Nokian ja TeliaSoneran osakkeet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.