Mainos

Osakesäästäjät: Yhtiöveron hyvitysjärjestelmä säilytettävä

Osakesäästäjien liittovaltuusto vaatii yhtiöveron hyvitysjärjestelmän säilyttämistä valmisteilla olevassa yritysverotuksen ja pääomatulojen verotuksen uudistuksessa. Tätä perustellaan muun muassa sillä, että osakesäästämistä ja erityisesti myyntivoittoja verotetaan meillä jo nyt poikkeuksellisen ankarasti verrattuna muihin EU-maihin.

Osakesäästäjien etujärjestö huomauttaa, että yhtiöveron hyvitysjärjestelmä on käytössä useissa EU-maissa eivätkä EU:n säännökset estä järjestelmän säilyttämistä.
-Jos järjestelmästä luovutaan, osinkojen yhdenkertainen verotus tulee säilyttää. Verotuksella ei tule ohjata säästäjiä osakkeista esimerkiksi pankkisäästäjiksi tai estää kotitalouksien varautumista tuleviin rahantarpeisiin, liittovaltuuston julkilausumassa todetaan.

Osakesäästäjät peräävät kaikkiaan osakesäästämiselle pysyviä lainsäädännöllisiä puitteita ja osakesäästämisen luonteeseen kuuluvan pitkäaikaisuuden tunnustamista. Osinko taas on keskeisin pitkäaikaiseen osakesäästämiseen kannustava tekijä.
-Jatkuvalla verolainsäädännön muuttamisella suositaan toisinaan pitkäaikaista osakesäästämistä, toisinaan jatkuvaa kaupankäyntiä, toisinaan osakkeista luopumista ja siirtymistä muihin säästämismuotoihin jne., kannanotossa tuskaillaan.

Verotuksen uudistusta pohtivan työryhmän on määrä saada työnsä valmiiksi lokakuun loppuun mennessä. Osakesäästäjien pelkona on, että hyvitysjärjestelmästä luovutaan ja siirrytään joko täydelliseen tai osittaiseen osinkojen kaksinkertaiseen verottamiseen. Nykyisin kotimaisten osakkeiden omistajan ei tarvitse maksaa osingoista veroja, vaan veron maksaa yritys.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.