Mainos

Osakesäästäjät tyytyväisiä Internetistä saatavaan tietoon

Osakesäästäjät ovat erittäin tyytyväisiä Internetin kautta avautuvaan taloudelliseen informaatioon. Toiveena on kuitenkin selkeät pelisäännöt tietojen päivittämisestä. Nyt suurtenkin pörssiyhtiöiden tai muiden tahojen kotisivut voivat päivittyä "miten sattuu". Lisäksi sivut voivat olla niin ruuhkaisia, että niille pääsy voi olla vaikeaa.

-Yksityissijoittajan pelastus on netti, tiivistää Espoon-Kauniaisten osakesäästäjien toiminnanjohtaja Jaakko Ravald. Hänen mukaansa netin kautta yksityissijoittaja pääsee halutessaan tutustumaan esimerkiksi yritysten pörssitiedotteisiin täsmälleen samaan aikaan kuin ammattisijoittajat. -Olemme päässeet samalle viivalle ammattisijoittajien kanssa. Netin kautta saa ylivoimaisen kilpailuedun niihin nähden, jotka eivät halua tai kykene käyttämään nettiä tiedon hankintaa, Ravald sanoo. Hänen mukaansa erityisen tärkeää netin kautta avautuva taloudellinen informaatio on suurten asutuskeskusten ulkopuolella asuville. Pankki tai pankkiiriliike voi olla niin kaukana, ettei esimerkiksi yritysten vuosikertomuksia tai muuta materiaalia ole järkevä lähteä varta vastan hakemaan.

Ravald itse kertoo käyttävänsä nettiä päivittäin. Hänen mukaansa pankkiiriliikkeiden tai muiden sivuillaan tarjoama tieto osakkeiden hinnoista riittää hyvin henkilölle, joka ei tee aktiivisesti kauppaa. Hintatiedot ovat tuolloin yleensä vartin tai puoli tuntia vanhoja. Reaaliaikaisesta tiedosta joutuu maksamaan. Ravaldin mukaan vartin vanha tieto riittää hyvin silloinkin, kun yksityissijoittaja tekee osto- tai myyntipäätöstä. Hänen mukaansa enemmän puutteita on eri tahojen kotisivujen ylläpidossa. Tiedot voivat olla niin vanhoja, ettei niillä ole mitään käyttöä.

Kritiikittä ei jää edes Helsingin pörssi, vaikka Ravald pitää sen sivustoa varsin kattavana. Koska kyseessä on instituutio, myös odotukset ovat kovemmat. Hänen mukaansa pörssin sivulla esimerkiksi yritysten yhteystiedot ovat olleet puutteellisia. Kesällä myös sivujen päivityksessä on ollut ongelmia. Hex-konsernin tiedotuspäällikkö Maija Särömaa myöntää, että pörssin sivujen päivityksessä on ollut ajoittain ongelmia, mutta ne on pyritty korjaamaan niin pian kuin mahdollista. Hän muistuttaa, että pörssillä on lain mukaan velvollisuus toimittaa yhtiöiden antamat tiedotteet viipymättä vain välittäjille. Kotisivulla olevat tiedot tulevat tavallaan sivutuotteena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.