Mainos

Osakekaupan remontti etenee

Osakemarkkinoiden jo pitemmän aikaa odottama remontti etenee runsaan viikon kuluttua kun Helsingin pörssi ja Arvopaperikeskus istutetaan samaan konserniin. Tavoitteena on synnyttää kansainvälisesti kilpailukykyinen ja kansainväliseen yhteistyöhön perustuva markkinapaikka, Markkinapaikka Helsinki. Yhdistymisen taustalla on nykyisen järjestelmän hajanaisuus ja siitä osaltaan aiheutuvat kustannukset. Yhdistymisen taustalla on myös molempien yhtiöiden kesällä ja syksyllä tiivistynyt kansainvälinen yhteistoiminta.

Pörssin toimitusjohtaja Juhani Erman mukaan etenkin syksyn aikana asiat kypsyivät pörssin ja APK:n yhdistämiselle. Helsingin pörssi sopi yhteistyön aloittamisesta Frankfurtin ja Lontoon pörssien kanssa, ja Tukholma puolestaan kariutti yhteistyön Helsingin pörssin kanssa johdannaiskaupan osalta. Kiristynyt kansainvälinen kilpailu sekä toiminnan tehokkuuden ja yhdensuuntaistamisen vaatimukset ovat myös APK:n toimitusjohtajan Tarmo Ruosteenojan mukaan yhdistymisen keskeisimmät taustatekijät.

Remontin avulla päästään siihen, että pörssin ja arvopaperirekisteristä sekä osakeselvityksestä huolehtivien yhtiöiden omistuspohja on sama. Omistajat valitsevat yhden hallituksen ja hallituksen johdolla toimii yhtenäinen johto.
-Järjestelyllä päästään siihen, että strategiset kysymykset ja toiminnan aikataulu saadaan sopimaan paremmin yhteen, perustelee Erma.

Yhdistymisen ensiaskel otetaan 22. joulukuuta. Helsingin pörssin ylimääräinen yhtiökokous päättää silloin APK:n omistajille suunnatusta annista. Tavoitteena on saada suunnitelmat viedyksi loppuun huhtikuussa 1999.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.