Osakan aurinko porotti terän Krugerin heitoista

Frantz Krugerin pitkä arvokisakokemus ei auttanut, kun Osakan aurinko porotti heittäjästä parhaan terän MM-kisojen kiekonheiton aamukarsinnassa sunnuntaina. 30 asteen lämmössä Krugerin paras heitto kantoi 60,72, jolla finaalipaikkaa ei tullut.

- Ei mennyt hyvin, mutta heitän vielä 70 metriä, Kruger purki karsintakisan pettymystä.

Kruger sai oikeuden edustaa Suomea vasta alkuviikolla. MM-kisaan hän on valmistautunut epävarmoista lähtökohdista, sillä alun perin näytti siltä, ettei hän saa edustaa Suomea vielä Osakassa. Kun kilpailulupa sitten heltisi, aiemmin Etelä-Afrikkaa edustanut heittäjä halusi onnistua hyvin Suomen edustusasussa.

- Loin itse itselleni kovimmat paineet, Kruger tunnusti.

MM-kisoissa kolmesti kahdeksan parhaan joukkoon heittänyt Kruger totesi, ettei hänen paras heittonsa 60,72 ollut mitenkään erityisen huono. Hänelle 30 asteen helle ja aamukarsinta olivat tällä kertaa hankala yhdistelmä. Uran aiemmissa yleisen sarjan MM- ja olympiakisoissa hän on selviytynyt karsinnasta.

- Nyt oli vaikea heittää aamulla, kuumassa ja uudessa paidassa, Kruger totesi.

Karhea rinki kiusasi

Kisa heitettiin ringistä, jonka pintaa moukarinheittäjät arvostelivat karheaksi lauantaina. Kruger oli samaa mieltä, mutta ei halunnut syyttää rinkiä odotettua vaisummaksi jääneestä iskukyvystään.

- Sen ei pitäisi olla ongelma. Nyt yritin vain liikaa, Kruger sanoi.

Osakan karsintaheitto oli 32-vuotiaan Krugerin kauden heikon kilpailutulos. Hänen kesän parhaansa on Jalasjärvellä kesäkuun lopussa heitetty 66,76. Lappeenrannan Kalevan kisoissa elokuun alussa hän voitti ensimmäisen Suomen mestaruuteensa tuloksella 66,37.

- Seuraava kilpailu on Ruotsi-ottelu. Muita kisoja en ole sopinut, Kruger kertoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat