Mainos

"Osa työntekijöistä käyttää sairauslomaetuja häikäilemättömästi hyväkseen"

Pienyrittäjät kiittelee kokoomuksen esitystä yhden päivän sairauslomakarenssipäivästä. Puheenjohtaja Harri Jyrkiäinen sanoo, että esityksen avulla saataisiin leikattua kuluja ja sen avulla vähenisivät maanantai- ja perjantaipoissaolot.

– Sen tiedon perusteella, jonka olen saanut yrityksiltä, niin uskaltaisin jopa väittää, että tällaiset maanantaipoissaolot ovat jopa lisääntyneet viime aikoina, totesi Jyrkiäinen MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Jyrkiäinen korostaa, että Suomen yrityksissä työskentelee paljon tunnollisia työntekijöitä, jotka tekevät erinomaista työtä. Mutta työpaikoista löytyy myös heitä, jotka karttavat vastuuta, sanoo Jyrkiäinen.

– Jokaisessa yrityksessä on ihmisiä, jotka käyttävät etuuksia häikäilemättömästi hyväkseen. Tähän on puututtava.

"Yrittäjä on Suomessa lainsuojaton"

Pienyrittäjät katsoo, että työntekijöitä pitäisi pystyä sekä palkkamaan että erottamaan helpommin. Jyrkiäisen mukaan yrittäjät kokevat työntekijän palkkaamisen tämän päivän Suomessa äärimmäisen hankalaksi - lainsäädännöllisesti jopa mahdottomaksi.

– Olisi tärkeää, että yrittäjät voisivat palkata lyhyisiin työsuhteisiin joustavasti itselleen työvoimaa. Ja kun suhdanteet eivät kanna, niin työntekijä pitäisi voida myös erottaa joustavasti niin, että hän saisi saman tien sosiaalietuudet ilman karenssiaikoja.

Erityisesti pienissä yrityksissä työntekijään sairastuminen aiheuttaa paljon tekemätöntä työtä. Jyrkiäinen sanoo, että tällaisissa tapauksissa yrittäjät joutuvat tekemään pitkää päivää jopa oman uupumisensa uhalla

– Jos yrittäjä sairastuu Suomessa, niin vasta kolmen päivän karenssin jälkeen yrittäjä saa tiettyjä mahdollisuuksia tähän sairauspäivärahaan. Mutta miten yrittäjä voi pistää oman liikkeensä kiinni ja jäädä sairauslomalle? Se on täysin mahdotonta. Yrittäjä on tällä hetkellä Suomessa täysin lainsuojaton, jyrähtää Pienyrittäjien puheenjohtaja.

Jyrkiäisen mukaan myös Suomen työttömyys helpottuisi, mikäli järjestelmästä tehtäisiin joustavampi.

– Yksityisiä ammatinharjoittajia on Suomessa noin 160 000-180 000. Jos edes puolet heistä pystyisi palkkaamaan itselleen muutaman sijaisen, ei Suomessa olisi edes työttömyyttä.

Katso Suomen Pienyrittäjien puheenjohtajan Harri Jyrkiäisen haastattelu: (Huomenta Suomi 2.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.