Mainos

Osa SPR:n avusta Venäjälle hämäriin käsiin?

Venäjän veropoliisi epäilee, että ainakin osa SPR:n ja Suomen valtion viime keväänä Karjalaan ja Muurmannin aluelle toimittamasta yli 5 miljoonan markan humanitaarisesta avusta on joutunut vääriin käsiin.

Venäjän tulli takavarikoi jo aiemmin avustuskuormaan kuuluneet sairaalasängyt, koska niitä ei ole mainittu humanitaariseksi avuksi hyväksyttävien tuotteiden luettelossa. Myös nyt alkaneiden uusien tutkimusten takana on sama Petroskoin tulli, joka takavarikoi tähän varastoon suomalaisten keväällä Karjalaan tuomat sairaalasängyt.

Petroskoin tulli ei kohdistanut epäilyjään yksin SPR:n ja Suomen valtion humanitaariseen apuun vaan tulli tarkastutti samalla kertaa useita yksityisiä hunanitaarista apua toimittaneita järjestöjä ja niiden avun perillemenoa.

Lisätutkimuksia veropoliisilta tulli vaati vain niiden avustuserien kohdalla, joiden paperit eivät ensimmäisissä tarkastuksissa olleet kunnossa. Näihin lisätarkastuksiin joununeisiin avustuksiin kuuluu myös Suomen SPR:n Karjalaan keväällä toimittama apu.

Karjalan punaisen Ristin johto myöntää MTV:n uutisille, että avustuksiin liityvissä asiakirjoissa on epäselvyyksiä, mutta muistuttaa, että SPR:n edustajat olivat keväällä paikan päällä valvomassa avun perillemenoa. Venäjän veropoliisi arvioi tutkimusten kestävän vielä useita viikkoja. Vasta sitten veropoliisi on valmis sanomaan, mihin SPR:n avustustavarat lopulta joutuivat.
(MTV3/Harri Ekholm)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.