Mainos

Osa Sierra Leonen urheilijoista hakee turvapaikkaa Suomesta

Ainakin kolme kadonneiksi ilmoitettua Sierra Leonen MM-kisajoukkueen jäsentä on hakenut turvapaikkaa Helsingissä. Pelaajat osallistuivat nuorten jalkapallon MM-kisoihin.

Sierra Leonen nuorista jalkapallon MM-pelaajista ainakin kolme on hakenut Helsingissä turvapaikkaa. Lisäksi Lahden poliisi on saanut Sierra Leonen joukkueen toimitsijalta vahvistamattoman vihjeen, että kolme muutakin pelaajaa olisi Helsingissä pyrkimässä poliisin puheille. Lahden poliisin mukaan jalkapalloilijat ilmoittautuivat poliisille itse.

-Meidän tietojemme mukaan heitä on kolme varmuudella tavattu Helsingissä, ja kolmesta heidän lisäkseen on vihje Helsingissä. Nyt pyrimme päivän mittaan selvittelemään, ovatko nämä toisetkin kadonneet Helsingissä, kertoo rikosylikomisario Aimo Ojanen Lahden poliisista.

Suomessa pidettäviin alle 17-vuotiaitten jalkapallon MM-kisoihin osallistuneesta Sierra Leonen joukkueesta suuri osa jätti eilen saapumatta paluulennolle. Matkasta jäivät joukkueen 13 pelaajaa ja toimitsija.

Kadonneet olivat poistuneet keskiviikkona sekä keskiviikon ja torstain välisenä yönä majoituspaikastaan Lahdesta.

Ulkoministeriön mukaan kisojen varjolla Suomeen yritti laittomasti vajaat kolmesataa henkilöä Nigeriasta ja Sierra Leonesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.