Mainos

Osa sähköistä poikki ainakin huomiseen

Osa myrskyssä katkenneista sähköistä pysyy poikki ainakin huomiseen.

Esimerkiksi sähköyhtiö Fortum kertoo, että vaikeimpia alueita läntisen Uudenmaan saaristossa ei saada kuntoon ainakaan tänään.

Alkuillasta Fortumilla oli enää 150 sähkötöntä asiakasta Etelä-Suomessa, kun aamulla luku hipoi tuhatta. Elenian asiakkaista noin 400 oli puoliltapäivin ilman sähköä lähinnä Hämeessä ja Pirkanmaalla. Vikoja oli saatu vähennettyä parillasadalla aamusta.

Samaan aikaan Kymenlaakson sähkön asiakkaista viitisensataa oli ilman virtaa, ja Lappeenrannan Energialla vajaat kolmesataa odotteli valoa tupaan.

Antti-myrsky katkoi eilen sähköt jopa kymmeniltätuhansilta suomalaisilta. Tänään myrsky on tiessään, mutta sen jäljet, kuten linjoille kaatuneet puut ja lumen tukkimat tiet, vaikeuttavat korjaajien urakkaa.

– Paikannamme saariston alueella vikoja helikoptereilla, koska muuten ei monin paikkoihin pääse nopeasti, Fortumin viestintäpäällikkö Karoliina Lehmusvirta kertoi.

(MTV3 - STT)

Lumisateen etenemistä voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät myös paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot, kelikamerat sekä tuulitiedot merisääosiosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.