Mainos

Osa romanialaispakolaisista saatu kiinni

Tampereen poliisi on ottanut iltapäivällä kiinni seitsemän Punkalaitumen vastaanottokeskuksesta poistunutta turvapaikanhakijaa. Kiinniotetut ovat alkuviikolla maahan tulleita Romanian romaneita. Kolme naista, yksi mies ja kolme lasta palautettiin illalla Punkalaitumelle.

Komisario Ismo Nykoppin arvion mukaan romaneita oli liikkeellä yhteensä viitisentoista. Loppuja poliisi ei onnistunut tavoittamaan. Viranomaisten mukaan on mahdollista, että osa romaneista on jo poistunut maasta.

Toukokuun alussa Punkalaitumen vastaanottokeskuksesta lähti nelisenkymmentä turvapaikanhakijaa, joiden lähtöön ilmeisesti vaikutti ulkomaalaisviraston osalle väestä antama käännytyspäätös. Annetun käännytyspäätöksen jälkeen hakijalla on kahdeksan päivää aikaa poistua maasta. Yleensä lähtö tapahtuu joko poliisin tai kansainvälisen maahanmuuttojärjestön avulla.

Punkalaitumen vastaanottokeskuksen johtaja Marja Vakkalan mukaan väen vaihtuminen ja jatkuvat muutot ovat keskuksen arkea. Myös turvanpaikanhakijoilla on oikeus liikkua ja vierailla vaikkapa toisilla paikkakunnilla olevien sukulaisten luona. Tiiviiden sukuyhteyksien takia pitkiä vierailuja myös harrastetaan paljon.

Kun romanit eivät palanneet toukokuun alkupuolella keskukseen, heidät etsintäkuulutettiin. Punkalaitumen keskuksen kolmivuotisen toiminnan aikana on yhteensä 90 turvapaikanhakijaa etsintäkuulutettu. Heistä pieni osa on myös löytynyt.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.