Mainos

Osa rippipapeista tuomitsee homoseksuaalinuoren

Homoseksuaalisuudesta puhutaan eri tavoin Suomen luterilaisen kirkon rippikouluissa. Kirkkohallitus on antanut rippikoulujen vetäjille omat eettiset ohjeensa, mutta vetäjät voivat silti tuomita homoseksuaalisuuden omatuntoonsa vedoten.

Kun rippikoululaiset kysyvät rippikoulunvetäjiltään kirkon suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen, vastaukset vaihtelevat seurakunnittain koko maassa. Esimerkiksi joillakin Oulussa järjestettävillä rippileireillä homous on julistettu synniksi.

- Lapset joskus kysyvät siitä, ja silloin olen opettanut ihan niin kuin kirkkokin on 2000 vuotta opettanut, että se on kuten Raamattu sanoo: luonnollisen yhteyden vaihtamista luonnottomaan, toteaa pastori Vesa Pöyhtäri Oulun Karjasillan seurakunnasta.

Osa rippikoululaisista ei pidäkään rippikoulua hyvänä paikkana homoseksuaalinuorelle, ja esimerkiksi seksuaalisuutta käsitteleviä leirinuotiokeskusteluja on koettu liian kiihkeiksi.

- Mielestäni ei olisi ainakaan kiva mennä rippileirille, jos siellä toitotettaisiin, että ei saa (olla homoseksuaali). Olisi kauheata olla siellä, toteaa Janette Pitkänen. Hän kävi rippikoulun tänä kesänä Lahdessa, missä myös kerrottiin Raamatun kieltävän homouden.

Kirkkohallituksen rippikoulusuunnittelijan mukaan syntilistat Raamattuun vedoten eivät ole oikein.

- Henkilökohtaisesti ajattelen, että silloin tulee kyllä joku raja ylitettyä. Ehkä ennen kaikkea sellainen raja, joka liittyy toisten ihmisten ja ihmisryhmien kunnioittamiseen, muistuttaa Kirkkohallituksen rippikoulun työalasihteeri Jarmo Kokkonen.

Kokkonen toivookin, että rippikoulujen vetäjät miettisivät tarkoin, mitä ohjeita nuorille antavat.

Katso Mari Karppisen juttu (Seitsemän uutiset 2.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.