Mainos

Osa poliitikoista vaatii Inarin hakkuiden jatkamista

Lappilaiset poliitikot ovat suivaantuneet Nellimin hakkuukiellosta. Mm. Esko-Juhani Tennilä ja Jari Vilén vaativat hakkuiden jatkamista.

Hakkuiden lopettaminen Inarin Nellimissä nostatti heti vastarintaa myös poliitikkojen keskuudessa. Lapin vaalipiirin kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (vas.) arveli eduskunnassa, että Greenpeace tähtää YK:n tuella metsätalouden lopettamiseen Ylä-Lapissa.

- Seuraava askel olisi sitten koko Lapin metsien totaalisuojelu ja myös Kemin paperi- ja kartonkituotannon alasajo. Toimillaan Greenpeace tähtää siihen, että se saa kovien toimiensa avulla "vihreän" metsäsertifikaatin ja sitä kautta itselleen ison rahasammon, Tennilä epäili.

Myös europarlamentaarikko Hannu Takkula (kesk.) vaati hakkuiden jatkamista. Kansanedustajat Seppo Lahtela (kesk.) ja Pertti Hemmilä (kok.) jättivät yhteisen toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin, jotta Metsähallitus voisi jatkaa hakkuita.

Lappilainen kansanedustaja Jari Vilén (kok.) piti vuorostaan erittäin valitettavana sitä, että Inarin metsäkiista on siirtynyt pois alueellisten toimijoiden käsistä ja kehkeytynyt globaaliksi kiistakysymykseksi. Vilénin mukaan uhka, että Pohjois-Lapin metsäteollisuus menettää asiakkaansa kasvaa koko ajan.

- Näyttää siltä, että kiistan kärjistäjät eivät joko tunne tekojensa todellisia seurauksia tai välitä niistä, Vilén sanoi.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

(Seitsemän uutiset 16.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.