Mainos

Osa piispoista selvittäisi kirkkoherroiksi hakevien kannan naispappeuteen

Suurin osa evenkeliluterilaisen kirkon piispoista selvittäisi kirkkoherroiksi hakevien pappien kannan naispappeuteen etukäteen.

Mikäli yhteistyön edellytyksiä ei ole, ei naispappeuden vastustaja ehkä tulevaisuudessa pääsisi ehdolle kirkkoherran vaaliin. Tämä tapa on jo käytössä muutamissa hiippakunnissa.

Kuohunta jatkuu kuitenkin muualla, viimeksi Valkealassa, kun kirkkoherra ei suostunut yhteistyöhön naispappien kanssa.

Suurin osa piispoista onkin jo sitä mieltä, että kirkkoherroiksi hakevien kanta naispappeuteen tulisi olla etukäteen selvillä. Vastustajaa ei automaattisesti hylättäisi, mutta jos yhteistyön edellytyksiä ei ole, ei häntä ehkä tulevaisuudessa aseteta ehdolle kirkkoherran vaaliin monipappisissa seurakunnissa. Muutamissa hiippakunnissa käytäntö on jo voimassa.

- Sellainen henkilö joka ei esimerkiksi hyväksy toisten pappien pappeutta eikä suostu yhteistyöhön seurakunnan keskeisemmissä tehtävissä, niin ei voi kyllä menestyksellisesti toimia sellaisen ison seurakunnan kirkkoherrana, jossa on naispappeja, arkkipiispa Jukka Paarma perustelee.

Naispappeuden vastustajille tämä tietäisi vaikeita aikoja. - Lähden siitä että piispat eivät tällaista linjaa lähde toteuttamaan, koska siitä ei synny mitään hyvää, siitä seuraa vaan hajaannusta ja pirstaloitumista, pastori Juhana Pohjola Suomen Luther-säätiöstä kertoo.

Tilanteelle odotetaan ratkaisua, sillä osapuolten kärsivällisyys alkaa olla lopussa.

- Se aika on nyt ohi, kun me ollaan nöyriä, kilttejä ja alistuvia, puheenjohtaja Leena Salmensaari Naisteologeista kertoo.

- Tämä on totuuskysymys ja tästä ei voida neuvotella, tässä ei ole yhtään neuvotteluvaraa, Juhana Pohjola tykittää vastaan.

Tulevaisuudessa papisto on naisistumassa - tällä hetkellä naisia on noin kolmannes papeista.

(Kymmenen uutiset 18.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.