Mainos

Osa lääkäreistä jäisi lakon ulkopuolelle

Osa lääkäreistä haluaa jäädä mahdollisen lakon ulkopuolelle väliaikaisen palkankorotuksen turvin.

Lääkärit neuvottelevat paikallisista erillissopimuksista työnantajan kanssa useilla paikkakunnilla. Tarjouksen mukaan lääkärit voisivat jäädä mahdollisen lakon ulkopuolelle isompaa palkankorotusta vastaan. Paikallisia työnantajia tarjous kiinnostaa, mutta päätöksiä ei ole tehty. Tarjous tuo uusia jännitteitä koko neuvottelujärjestelmään.

Lääkärit ovat tarjonneet paikallista työrauhaa ainakin Seinäjoella ja Joensuussa. Esitys on sikäli erikoinen, että 20 prosentin lisäpalkkaa maksettaisiin vain lakon aikana. Lääkäriliitossa paikallinen aktiivisuus on nyt kiusallista. Tänään liitosta kerrottiin, että lakkovaroitus koskee kaikkia, eikä siitä tingitä.

Lääkäriliittoa kehotetaan luopumaan lakosta

Kunnallinen virkariitalautakunta kehottaa Lääkäriliittoa luopumaan työtaistelusta tai rajaamaan sitä tiukemmin kuin liitto on lakkouhassaan ilmoittanut tekevänsä. Virkariitalautakunnan päätös oli tänään yksimielinen. Virkariitalautakunta katsoi, että uhkaava lakko voi saattaa yhteiskunnan tärkeät toiminnot vakavaan häiriötilaan. Virkariitalautakunnan käsityksen mukaan kokonaan lakon ulkopuolelle tulisi rajata aikuisten sydäntutkimus ja sydänkirurgia, neurokirurgia ja elinsiirtokirurgia, syöpäpotilaiden tutkimus ja hoito, palovammojen hoito sekä raskaudenkeskeyttäminen.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.