Mainos

Osa Finnairin lentäjistä uhkaa lakolla

Finnairin entisten tytäryhtiöiden Kar-Airin ja Finnaviationin vajaat 60 lentäjää ovat jättäneet varoituksen työnseisauksesta, joka heijastuisi kotimaan lentoihin 2.-4. maaliskuuta, mahdollisesti kuitenkin jo tämän viikon perjantaina.

Sen sijaan suurin osa Finnairin lentäjistä on saamassa uuden työehtosopimuksen. Alustavasti ratkaisusta on sovittu, mutta sopimuksen yksityiskohtien hionnan takia neuvottelujen takaraja on venytetty maaliskuun loppuun. Ratkaisu koskee noin 530 lentäjää.

Kar-Airin liikennelentäjien yhdistykseen sekä FA-lentäjien yhdistykseen kuuluvien lentäjien sopimuskiistan taustalla on Finnairin tytäryhtiöiden Kar-Airin ja Finnaviationin fuusioituminen emoyhtiöön syksyllä 1996.

FA-lentäjien lakimiehen Risto Kuisman mukaan keskeisenä syynä kiistaan ovat huonommat palkat. Kuisma on sitä mieltä, että Finnair syrjii entisten tytäryhtiöidensä lentäjiä.
-Yhtiö ei ole suostunut yhdenmukaistamaan lentäjien palkkausta, Kuisma sanoo.

Työnseisaukset vaikuttaisivat kotimaan lentojen potkuriturbiinikoneisiin. Tänään iltapäivällä järjestöt ilmoittivat, että ensimmäinen seisauspäivä olisi 2. maaliskuuta kello 03-24. Samana iltana ne uhkasivat kuitenkin seisauttaa työt jo tämän viikon perjantaina klo 03-12. Pikaista seisausta perustellaan neuvottelujen vauhdittamisella. Kar-Airin liikennelentäjät ja FA-lentäjät uhkaavat seisauksilla myös 3. ja 4. maaliskuuta, ellei ratkaisua saada siihen mennessä aikaan. Työnseisaukset kestäisivät klo 03-24.

Perjantain työnseisaus merkitsee Finnairin mukaan hieman yli 30 kotimaan lennon peruuntumista. Niiden osuus Finnairin lentojen kokonaismäärästä on noin 10 prosenttia ja matkustajamäärästä 2-3 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.