Mainos

Ortodoksit hyökkäsivät suutelevien homojen kimppuun Moskovassa

Moskovassa joukko ortodoksiaktivisteja hyökkäsi tänään mieltään osoittavien homoseksuaalien kimppuun ja pahoinpiteli näitä. Homot osoittivat rauhanomaisesti mieltään suunnitteilla olevaa lakia vastaan.

Venäjä parlamentti harkitsee lakia, joka kieltäisi alaikäisille suunnatun homoseksuaalisen propagandan levittämisen. Julkisesta homoudesta tai homoseksuaalisen tiedon levittämisestä alle 18-vuotiaalle voitaisiin määrätä tuntuvat sakot.

Pietarissa vastaava laki on jo voimassa. Sitä voidaan tulkita monin tavoin. Mies- ja naispareja saatetaan sakottaa esimerkiksi julkisista hellyydenosoituksista.

Ortodoksikirkon mielestä uusi laki vauhdittaisi Venäjän laskevaa syntyvyyttä. Lakia kannattavien mielestä koko Venäjän pitäisi seurata Pietarin esimerkkiä.

Nyt pieni joukko, tusinan verran homoseksuaaleja, sekä miehiä että naisia, oli kokoontunut Venäjän parlamenttitalon eteen osoittamaan mieltään. He suutelivat toisiaan, kunnes samansuuruinen joukko ortodoksimiehiä tuli repimään ja hakkaamaan heitä.

Poliisi pidätti ortodoksiaktivisteja.

"Laki ei määrittele propagandaa"

Seksuaalista moniarvoisuutta puolustava Elena Kostyuchenko sanoi uutistoimisto AP:lle, että jos laki hyväksytään, kaikki Venäjän seksuaalivähemmistöt painuvat maan alle.

– Laissa ei määritellä homopropagandaa. Onko se kaikki avioliiton ulkopuolinen? Venäjän johtavaan riippumattomaan sanomalehteen, Novaja Gazetaan kirjoittava Kostyuchenko kysyi.

Ortodoksien mielipide oli toinen.

– Me olemme täällä tukemassa normaaleja ihmisiä, jotka haluavat luoda vakaita ortodoksiperheitä ja kasvattaa lapsensa ortodoksiperinteiden mukaan, vain etunimellään Oleg esiintynyt mies sanoi.

Homoseksuaalisuus ei ole ollut rikos Venäjällä enää vuodesta 1993, mutta homofobia on edelleen suurta.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.