Mainos

Ortodoksisen kirkon arkkipiispa eläkkeelle

Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa vaihtuu. Arkkipiispa Johannes on jäämässä eläkkeelle ensi syksynä. Johannes täyttää elokuussa 78 vuotta.

Asiasta kertoi tänään UP-uutispalvelu. Sen saamien tietojen mukaan Johannes on kertonut eläkkeelle jäämisestään kirkkonsa sisäpiireille. Arkkipiispan kansliasta ei tietoa vahvisteta, eikä kiistetä.

-Tietoa ei voi virallisesti vahvistaa, koska hän ei ole erokirjaa pyytänyt, sanoo arkkipiispan sihteeri Kimmo Kallinen. Myöskään kirkollishallituksen sihteeri Harri Tajakka ei kommentoi asiaa enempää.

Ortodoksisessa kirkossa piispan virka on elinikäinen. Johanneksen edeltäjä arkkipiispa Paavali luopui virasta vuotta ennen kuolemaansa. Piispa voi erota virastaan jättämällä eroilmoituksen kirkollishallitukselle, joka antaa erokirjan.

Arkkipiispan valinnasta päättää kirkolliskokous. Valinnalle on saatava Konstantinopolin ekumeenisen patriarkan vahvistus. Sen jälkeen nimittämiskirjan antaa kirkollishallitus.

Johannes, alkuaan Johannes Wilho Rinne, vihittiin piispaksi 1969. Arkkipiispaksi hän nousi Helsingin piispan paikalta 1987. Suomessa on ortodokseja noin 58 500.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.