Mainos

Orpo: Varhaiskasvatuksessa toteutumatta jäävälle säästölle etsitään vaihtoehtoisia kohteita

Hallitus hakee puoliväliriihessä vaihtoehtoisia kohteita varhaiskasvatukseen aiotulle, mutta toteuttamatta jäävälle 25 miljoonan euron säästötavoitteelle. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) antoi kyselytunnilla kuitenkin ymmärtää, että se ei välttämättä tarkoita jotain muuta säästöä varhaiskasvatukseen. 

Orpon mukaan hallitus huolehtii puoliväliriihessä kokonaisuudesta eli siitä, että jo hallitusohjelmaneuvotteluissa sovittu neljän miljardin euron säästöohjelman kokoluokka pysyy. 

– Jos on jotakin tämän kaltaista, jota ei pystytä toteuttamaan, pitää kuitenkin huolehtia siitä, että kokonaisuus säilyy. Nyt teidän ei kannata seuraavaksi nousta ylös ja sanoa, että se tarkoittaa jotain muuta säästöä varhaiskasvatukseen, vaan me huolehdimme kokonaisuudesta, hän sanoi eduskunnan kyselytunnilla. 

Hallitus vetäytyi viime viikolla aikeestaan korvata varhaiskasvatus osittain kerhotoiminnalla. Vihreät tivasi hallitukselta, onko säästötavoite silti yhä voimassa, ja mihin hallitus aikoo sen kohdistaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.