Orkideakasvattaja pitää kasvivarkautta käsittämättömänä

Tiedotusvälineissä on tänään uutisoitu harvianisesta kasvivarkaudesta Suomessa. Poliisi on kertonut , että Dragsfjärdistä keväällä varastetun leveälehtikämmekän tapaus saattaa olla selviämässä.

Poliisi on kuulustellut miestä, jonka kotoa on löytynyt leveälehtikämmekkä sekä muita harvinaisia kasveja. Nähtävästi ainut Suomen luonnossa kasvanut leveälehtikämmekkä kaivettiin maasta keväällä varsinaissuomalaisen Dragsfjärdin saaristokunnan Morgonlandetissa.

Suomen ainoa ammatikseen orkideoja kasvattava Pekka Ranta ihmettelee, mistä poliisin tutkimuksissa on kyse. Hänen mukaansa leveälehtikämmekkää ei kasva Suomen luonnossa lainkaan. Kasvia ei Rannan mukaan löydy edes koko Viron pohjoisrannikolta eikä saaristosta. Lisäksi Ranta kertoo tuntevansa Morgonlandetin luonnon, eikä hän ole koskaan nähnyt leveälehtikämmekkää siellä liikkuessaan. Tästä asiasta Ranta sanoo olevansa täysin varma.

Ranta ei myöskään usko, että poliisi edes kykenee tunnistamaan kasvia sataprosenttisesti, sillä leveälehtikämmekkä on vaikea tunnistaa ellei ole alan ammattilainen. Ranta ihmettelee, miksi poliisi ei ota häneen asiassa yhteyttä asian tiimoilta, sillä hän on puhunut leveälehtikämmekästä ja mediassa uutisoidusta kasvivarkaudesta aiemminkin tiedotusvälineissä. Asia vaikuttaa siis hänestä täysin käsittämättömältä.

Leveälähtikämmekkää löytyy kuitenkin useista suomalaisista puutarhakaupoista, mutta luonnonvaraisena sitä ei Suomessa kasva, alan asiantuntija vakuuttaa.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat