Mainos

Orionin yt-neuvottelut jatkuvat

Orion-yhtymän yt-neuvottelut 300 työntekijän irtisanomiseksi jatkuvat ainakin 8. heinäkuuta. Työnantaja olisi halunnut lopettaa neuvonpidon jo tähän viikkoon, mutta työntekijöiden mukaan heidän pitää saada tietoa, mitkä yksiköt lakkautetaan ja listat henkilöistä, joiden työpanosta ei enää tarvita muutosten jälkeen.

Työntekijät toivovat, että he saavat haluamansa tiedot seuraavassa tapaamisessa, jotta he tietäisivät mistä neuvotellaan.

Orion-yhtymä tiedotti tänään, ettei se ole aktiivisesti myymässä toimintojaan kuten julkisuudessa on väitetty, vaan kyse on pitkän aikavälin tavoitteesta. Jos sopiva ostaja osuu kohdalle, voidaan myydä muun muassa tukkukaupan, diagnostiikan ja kosmetiikan yksiköt.

Pääjohtaja Jukka Viinanen viittaa tiedotteessaan, vaikka hän ei sitä nimeltä mainitsekaan, Kemia-lehden haastatteluun, jota muun muassa STT siteerasi eilen. Haastattelussa hän kertoi, että Orion myy pois muut kuin lääketeollisuusyksikkönsä kannattavuussyistä.

Myyntiuutisoinnista keskusteltiin myös Orionin yt-neuvotteluissa. Työntekijäpuolen mukaan myynneistä on puhuttu pitkään, mutta heille on aina korostettu, ettei kyse ole aktiivisesta toiminnasta. Niin nytkin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.