Mainos

Orionin tehtaan räjähdystä selvitetään

Painekattilan räjähdys aiheutti myös suuret aineelliset vahingot. Räjähdys ei vaikuta tehtaan tuotantoon.

Orionin tehtaalla Hangossa eilen illalla tapahtuneen räjähdysonnettomuuden syy ei ole vielä selvillä. Räjähdyksessä sai surmansa vuonna 1979 syntynyt mies.

- Viranomaiset tutkivat asiaa. Onnettomuuspaikkaa ei ole päästy vielä tutkimaan kaikilta osin, kertoo Ekokemin tekninen johtaja Matti Vattulainen.

Räjähdys tapahtui Orionin lääketehtaan yhteydessä olevassa Ekokemin liuotinhöyryjen käsittelylaitoksessa. Laitos oli juuri valmistunut, ja sen koeajo aloitettiin torstaina.

Ensimmäinen päästömittauskoeajo kesti puoli päivää ja sujui normaalisti. Sen jälkeen käsittelylaitos ajettiin alas. Kun laitoksen ilmahuuhtelut olivat loppuvaiheessaan, talteenottolaitoksen höyrykattilan tulipesässä tapahtui räjähdys.

Räjähdyksen voimasta yksi kattilan seinämistä repeytyi. Menehtynyt Ekokemin työntekijä seisoi juuri sillä paikalla. Mies kuoli välittömästi.

Paikalla oli yhteensä kuusi henkeä, mutta Vattulaisen mukaan muut läsnäolijat eivät saaneet vammoja. Räjähdys vaurioitti laitoksen sisätiloja, mutta esimerkiksi ikkunat säilyivät ehjinä.

Tammisaaren poliisi tutkii onnettomuutta työtapaturmana.

-Tutkinnan tässä vaiheessa kenenkään ei epäillä syyllistyneen rikokseen, sanoo komisario Mats Lagerstam.

Räjähdys tapahtui hieman ennen kello yhdeksää illalla. Raaseporin poliisin mukaan ulkopuolinen urakoitsijafirma teki testauksia uudessa hallissa Fermionin tehdasalueella. Fermion kuuluu Orion-konserniin.

Hallissa oli määrä polttaa tehdasjätettä, josta saatu lämpö hyödynnetään tehtaalla.

Hallin uutta painekattilaa oltiin illalla koeajamassa, ja koeajon jälkeen oli määrä tuulettaa kattilan pesä. Poliisi kertoo, että kattila oli vielä kuuma edellisen ajon jäljiltä, kun siihen syötettiin polttoainetta, joka höyrystyi ja räjähti.

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Ei vaikutusta

Hangon räjähdysonnettomuus ei vaikuta Orionin lääketehtaan toimintaan. Fermionin tehtaan toiminta jatkuu normaalisti. Tehdas ajettiin varmuuden vuoksi alas räjähdyksen jälkeen, mutta tuotanto jatkuu jälleen.

Fermionin tehdas toimii erillään Ekokemin omistamasta ympäristönsuojelullisesta käsittelylaitoksesta, jossa räjähdys tapahtui.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.