Orion yhteistyöhön amerikkalaisen Quintilesin kanssa

Orion ja amerikkalainen Quintiles Transnational perustavat yhteisyrityksen lääkekehitystyötä varten. Tarkoituksena on kehittää edelleen eräitä Orion Pharman alkuperälääkkeitä, jotka ovat nyt kliinisen tutkimuksen vaiheissa 1-3, Orion kertoo.

Aiesopimuksen mukaan Orionilla ja Quintilesilla on uudessa yrityksessä vähemmistöosuus, enemmistöä aiotaan tarjota kansainvälisille sijoittajille.

Uusi yritys perustetaan Yhdysvaltoihin. Se on itsenäinen, mutta Orion ja Quintiles tarjoavat sille lääkekehityspalveluja. Varsinainen toiminta on tarkoitus aloittaa loppukesästä.

Orion Pharma tarjoaa uuden yhtiön lisensoitaviksi aluksi korkeintaan viisi lääkekandidaattia tutkimusportfoliostaan. Lisää lääkeaihioita voidaan myöhemmin lisensoida joko Orionilta tai muilta yrityksiltä. Orion aikoo lisäksi pitää itsellään eräiden tuotteiden markkinointioikeuksia Yhdysvaltojen ulkopuolisten markkinoiden osalta.

Orionin pääjohtaja Jukka Viinanen arvioi, että Quintilesin ja Orion Pharman osaamisten yhdistämisestä syntyy merkittävää kilpailuetua. Samalla saadaan tarvittavia lisäresursseja Orion Pharman lääkkeiden kehitykseen.

Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa toimiva Quintiles Transnational tuottaa palveluita, informaatiota ja yhteistyömalleja lääke-, biotekniikka- ja muille terveydenhuollon yrityksille. Quintiles kuuluu sekä S&P 500 että Fortune 1000 -yritysten joukkoon.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat