Mainos

Orion paransi varsinkin ulkomailla

Lääkekonserni Orion paransi odotetusti tulostaan alkuvuonna. Tulosyksiköistä liikevoittoaan kasvattivat lääketeollisuus, Oriola, Orion Diagnostica ja Noiro. Normetin liiketulos sen sijaan heikkeni lähinnä Aasian talouskriisin vaikutusten vuoksi.

Koko konsernin myynti Suomeen kasvoi runsaat 12 prosenttia ja ulkomaantoiminta 27,5 prosenttia, josta viidennes tuli valuuttakurssimuutoksista. Orionin lääketeollisuuden liikevaihto kasvoi kokonaisuudessaan lähes 15 prosenttia, mutta kotimaassa vain vajaat 5 prosenttia eli jonkin verran koko markkinoiden kasvua hitaammin. Ulkomailla parhaiten kehittyi valmiste- ja raaka-ainemyynti Ruotsiin, Keski-Eurooppaan, Pohjois-Amerikkaan ja Japaniin. Konsernin tammi-maaliskuun tulos rahoituserien jälkeen oli 247 miljoonaa markkaa eli lähes 26 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Viime vuonna kolmen ensimmäisen kuukauden tulos oli 196 miljoonaa.

Orionin alkuvuoden liikevaihto kasvoi lähes 18 prosenttia 1,3 miljardiin markkaan viime vuoden 1,1 miljardista. Ulkomaantoiminnan osuus koko liikevaihdosta oli 531 miljoonaa. Tulos osaketta kohti nousi 2,52 markkaan kahdesta markasta. Koko vuoden tuloksen yhtiö ennakoi parantuvan jonkin verran edellisvuodesta. Viime vuonna konsernin tulos rahoituserien jälkeen oli 827 miljoonaa markkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.