Mainos

Orion löi odotukset

Lääkekonsernin voitto oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä rahoituserien jälkeen reilut 29 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli kuusi miljoonaa.

Lääkekonserni Orion onnistui kohentamaan voittoaan tuntuvasti alkuvuonna. Yhtiön mukaan Orion Pharman myynti ei loppuvuonna lisäänny aivan yhtä voimallisesti kuin alkuvuonna, mutta muiden muassa toteutettujen tehostustoimien myötä liikevoitto kasvaa viime vuodesta selvästi.

Tulostiedotteessaan yhtiö selvitti myös maailman lääkemyynnin kehitystä viime vuonna. Orionille tärkeiden Parkinsonin tautiin tarkoitettujen lääkkeiden myynti lisääntyi melkein 10 prosenttia edellisvuodesta, mutta hormonikorvausvalmisteiden myynti laski reilut 20 prosenttia.

Maailman lääkemyynti oli viime vuonna hieman päälle 490 miljardia dollaria eli hieman vaille 420 miljardia euroa. Lähes puolet lääkkeistä myytiin Yhdysvalloissa. Euroopan osuus oli 27,5 prosenttia. Kymmenen eniten myydyintä lääkettä lohkaisivat 10 prosenttia maailman lääkemyynnistä.

Orion tammi-maaliskuun voitto rahoituserien jälkeen oli hieman päälle 29 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli 6 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa kertyi hieman vaille 0,5 miljardia euroa. Myynti vähentyi 13 prosenttia. Osaltaan laskua selittää kosmetiikkayhtiö Noiron myynti. Lisäksi lääketukkuri Oriola menetti eräiden lääkkeiden jakelun kilpailijoille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.