Mainos

Orion antoi tulosvaroituksen

Lääkevalmistaja Orion on antanut tulosvaroituksen. Yhtiö ilmoitti, että sen 1. neljänneksen liikevoitto on merkittävästi heikompi kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Kauden tulosta heikentävät erityisesti deramsiklaani-lääkeaihion 3-vaiheen tutkimusohjelman lopettamisesta jo aiheutuneet ja tutkimusten loppuunsaattamisesta vielä aiheutuvat, yhteensä noin 7 miljoonan euron kulut. Myös geneerisen substituution eli halvemman rinnakkaislääkkeen myynnin aiheuttama lääkkeiden hintojen lasku heikentää Orion Pharman koko vuoden tulosta.

Tulosvaikutusten minimoimiseksi äskettäin käynnistetyt tehostamistoimet ja henkilöstövähennykset Orion Pharmassa aiheuttavat myös lisäkuluja. Tehostamistoimenpiteiden myönteiset vaikutukset alkavat näkyä Orion Pharman tuloksessa vasta ensi vuonna.

Tämänhetkisten näkymien mukaan Orion-konsern arvioi koko vuoden liikevoittonsa alenevan jonkin verran edellisvuotisesta. Deramsiklaanin tutkimuskulujen etupainotteinen kirjaus ei muuta aiemmin ilmoitettua 100 miljoonan euron arviota yhtiön koko vuoden tutkimuspanostuksen suuruudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.