Mainos

Orimattilan turkisiskun tekijät ilmoittautuivat

Orimattilan turkisiskun tekijäksi on ilmoittautunut toimintaryhmä Ruskanväri. Ryhmä kertoi iskusta kirjeitse Eläinten vapautusrintaman tukiryhmälle. Ruskanväri on poliisille tuntematon. Kirjeessä kerrotaan yksityiskohtaisesti iskun kulusta sekä annetaan ohjeita uusien tekijöille.

-Päämäärämme oli kettujen turkin värjääminen myrkyttömällä hennavärillä ja kettujen kantakorttien talteenotto. Värjäyksellä pyrimme aiheuttamaan tarhaajalle taloudellista vahinkoa, koska turkkien arvo laskisi värihaittojen vuoksi. Kantakorttien poistaminen taas aiheuttaa jalostustyön hukkaanmenoa, Ruskanvärin kirjeessä sanotaan.

Kirjeessä kuvaillaan oloja tarhalla järkyttäviksi. Ryhmä moittii lisäksi, että tarhaaja on lehti- ja uutiskuvissa käsitellyt eläimiä kovakouraisesti ja epäinhimillisesti. Eläinten vapautusrintaman tukiryhmä kertoo saaneensa kirjeen postilokeroonsa Helsingissä. Ruskanväri oli pyytänyt samalla toimittamaan kirjettä eteenpäin. Tukiryhmä on tuhonnut alkuperäisen kirjeen.

Orimattilan turkistarhan ilkivalta paljastui 13. lokakuuta. Noin 300 ketun värjääminen ja 200 siitoskortin anastus merkitsi tarhaajalle vähintään 200 000 markan vahinkoja.

Poliisille tuntematon ryhmä

Komisario Yrjö Kemppisen mukaan Eläinten vapautusrintaman tukiryhmä on poliisin tiedossa, Ruskanväri ei. Kemppisen mukaan ilkivallan tekijät ovat kirjeen kirjoittajia tai sitten muita.
-Teonkuvaus sopii kyllä tapahtuneeseen, mutta suunnilleen kaikki tiedot ovat olleet saatavissa myös lehdistön kautta. Poliisitutkimukset jatkuvat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.