Orimattilan poliisi paljasti huumekiemuran

Orimattilasta kaupattiin amfetamiinia ja hasista myös Keski-Uudenmaan ja Porvoon suuntaan yli puolen vuoden ajan. Ostoksia rahoitettiin varkausrikoksilla.

Orimattilan poliisi on onnistunut selvittämään paikallisesti mittavan huumevyyhden sekä sitä sivuavan ammattimaisen kätkemisrikoksen. Laittomalta varastolta takavarikoitiin noin sata tavaraa rakennustyökoneista asuntoautoon.

Komisario Satu Koivun mukaan juttujen selvittäminen rauhoittaa pikkukaupungin katukuvaa.

Esitutkintamateriaali siirtyy Päijät-Hämeen syyttäjänvirastoon vuodenvaihteessa. Oikeuskäsittely alkanee suhteellisen pian, sillä huumekaupoista on edelleen vangittuna 40-vuotias orimattilalainen mies.

Poliisin mukaan Orimattilasta käsin kaupattiin amfetamiinia ja hasista myös Keski-Uudenmaan ja Porvoon suuntaan yli puolen vuoden ajan. Takavarikkoon on saatu pieni määrä huumeita sekä kannabiskasveja.

Huumeostoksia rahoitettiin varkausrikoksilla. Poliisi epäilee ammattimaisesta kätkemisrikoksesta 36-vuotiasta orimattilalaismiestä.

Komisarion Koivu arvioi, että laittomasta varastosta löytyneen omaisuuden arvo on käytettynä noin 30000 euroa. Esineet on viety oikeilta omistajiltaan eri puolilla Etelä-Suomea viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Kätkemisrikoksella on yhteyksiä Lahdessa tutkittavaan juttuun. Tutkintayhteistyöhön on osallistunut myös keskusrikospoliisin Jyväskylän-yksikkö.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat