Orgasmi on onnenhuumaa – lue tositarinat

Naisen orgasmi on taikuutta. Joillekin se on luonnollinen osa seksiä, osalle naisista taas orgasmi jää ikuiseksi mysteeriksi.

Nykyajan suorituskeskeisessä yhteiskunnassa seksistäkin on tullut tärkeä osa suorittamista. Seksistä puhutaan paljon ja eri välineissä ihmisille tarjoillaan ohjeistusta siitä, millaista seksin tulisi olla: Seksikokemuksia olisi hyvä olla riittävästi, jotta opimme paremmiksi rakastajiksi, partnerin kanssa tulisi harrastaa seksiä riittävän usein ja naisen tulisi saada yhdynnässä orgasmi, ja mielellään vielä yhtä aikaa miehensä kanssa – kuin elokuvissa konsanaan. Jos näin ei ole, olemme epäonnistujia, epänormaaleja tai ainakin vähän säälittäviä.

Luonnollisesti asioista on hyvä puhua ja varsinkin naisten oikeutta nauttia seksistä kannattaakin kannustaa, kuitenkin suorituspaineiden ja yleisten vaatimusten kasvaessa seksille saattaa muodostua pakotteita. Yksi suuri pakote naisten seksielämässä on orgasmi ja tämä saattaa ajaa naisen myös teeskentelemään orgasmia.

Stressi on suuri häiriötekijä orgasmille. Mitä enemmän on työ- tai opiskelukiireitä, sitä vaikeampaa on rentoutua kylliksi saadakseen orgasmin. Liiat paineet orgasmin saamisessa saattavat myöskin vaikeuttaa, usein onkin helpompi harrastaa seksiä tilanteesta nauttien -orgasmi tulee sitten jos on tullakseen. Orgasmi onkin mukava lisämauste muuten mielenkiintoisessa seksissä, seksin tärkeimmäksi seikaksi sitä tuskin kannattaa korottaa.

Kysyimme kolmelta naiselta kokemuksia orgasmista:

Maria, 22 v. Takana pitkäaikainen suhde ja kihlaus, useita lyhytaikaisempia suhteita, tällä hetkellä sinkku.

Maria omistaa aktiivisen seksielämän johon orgasmit kuuluvat yhtenä tärkeänä osana. Kuten monille muillekin naisille, myös Marialle on kuitenkin tyypillistä se, että hän ei saa orgasmia yhdynnässä:

– Olen kyllä ollut lähellä orgasmia yhdynnässäkin, mutta ikinä en ole siinä totaalisesti lauennut. Muilla tavoin, esimerkiksi suuseksin kautta, kyllä sitäkin useammin. Varsinkin teini-ikäisenä ensimmäisen seksisuhteen aikana se etten lauennut yhdynnässä turhautti. Pidin orgasmia silloin paljon tärkeämpänä kuin nykyään. Toisaalta miehet eivät ole ikinä syyllistäneet minua siitä, etten laukea yhdynnässä. Enemmän he ovat murehtineet itseään, että ovatko he huonoja rakastajia.

Kysymykseen orgasmin teeskentelemisestä Maria toteaa:

– En ole ikinä teeskennellyt orgasmia, olen oikeastaan täysin sellaista vastaan. Minun mielestäni nainen vahingoittaa itseään teeskennellessään orgasmia. Ja tietenkin se on väärin myös seksikumppania kohtaan, vähän niin kuin valehtelisi toiselle.

Marian mukaan orgasmin saamisessa voi kehittyä. Hänen ensimmäisessä seksisuhteessaan orgasmin saaminen oli vaikeampaa, tänä päivänä hän osaa lukea kehonsa tuntemuksia paremmin ja tietää, miten käyttäytyä, jos haluaa orgasmin.

– Pitää osata rauhoittua ja keskittyä. Itse olen silloin hipihiljaa, ajattelen sitä mitä toinen tekee ja keskityn siihen. En puhu mitään, kuulostelen vain tilannetta.

Helena, 23 v. Puolitoista vuotta aviossa, sitä ennen irtosuhteita ja lyhytaikaisia seurustelusuhteita. Ei yhdyntää ennen avioliittoa.

Helenalla on samanlaisia kokemuksia orgasmista kuin Marialla. Hän saa klitorisorgasmin masturbaation kautta tai puolisonsa kanssa rakastellessa, mutta yhdynnässä hän ei ole ikinä lauennut. Kuvaillessaan orgasmintunnettaan Helena menee mietteliääksi.

– Siihen vaikuttaa se, harrastanko itsetyydytystä vai rakastelenko mieheni kanssa. Jos rakastelen kumppanin kanssa, en voi tietää tarkalleen, mitä tulee tapahtumaan ja että saanko orgasmin. Periaatteessa orgasmi on tosi pakottava tunne. Jos vertaisi johonkin muuhun kuin seksiin, sitä voisi verrata jalkahierontaan. Tietenkin erilaisessa mittakaavassa, mutta siinä on joitain samoja tuntemuksia.

Helena on uskossa ja hänelle on ollut luonnollista ja tärkeää säilyttää neitsyys avioliittoonsa asti. Seksiä on silti ollut ja varsinkin itsetyydytyksen hän on aloittanut suhteellisen aikaisin.

– Itsetyydytyksen vuoksi on ollut vähän syyllinen olo, vähän niin kuin olisin pettänyt tulevaa miestäni. Mielestäni itsetyydytys lisää seksin himoa jollain tavalla, sitten tulee aloitettua muukin seksi aikaisemmin. Seksiä ajatteleekin enemmän kun harrastaa paljon itsetyydytystä.

Tällä hetkellä Helena elää avioliitossa. Vaikka hän ei saa orgasmia yhdynnässä, hän ei ole nähnyt aiheelliseksi teeskennellä sitä.

– En näe mitään syytä siihen. Ei seksin saisi olla niin suorituskeskeistä. Jos orgasmia joutuu teeskentelemään, sitä kannattaa hieman miettiä: onko miehelläsi yliote sinuun vai minkä vuoksi joudut esittämään? Tavallaan ymmärrän kuitenkin siinä mielessä ylireagoinnin seksissä, sillä nainen saattaa haluta sillä tavalla kehua miestään. Mutta siinä on suuri vaara joutua koukkuun: joutuu esittämään aina eikä loppua näy. Ja tavallaanhan orgasmia esittäessään toivoo, että seksi olisi nopeammin ohi, sillä yleensähän yhdyntä päättyy orgasmiin.

Tiina, 25 v. Seurustellut nykyisen kumppaninsa kanssa 2 vuotta. Edellinen suhde kesti 6 vuotta. Lisäksi joitain lyhyempiä seksisuhteita.

Tiinan mukaan takuuvarma orgasmi tulee masturbaation kautta. Aikoinaan hän sai myös ensimmäisen orgasminsa itsetyydytyksellä:

– En vaan tiennyt silloin, että se oli orgasmi. Se ei ollut silloin mitenkään tarkoituksenhakuista, ennemminkin sellaista omaan kehoon tutustumista.

Kuitenkin Tiina huomaa itsetyydytyksen auttaneen seksielämäänsä.

– Orgasmiin ja seksiin on ollut helpompi suhtautua kun asiat eivät ole tulleet yllätyksinä. Samalla on ehtinyt kehittelemään orgasmia itsetyydytyksen kautta."

Tiina on huomannut, että miehille naisen orgasmi tuntuu olevan kunnia-asia. Yhden illan jutuissa Tiina sanoo orgasmin teeskentelemisen olevan hyväksyttävämpää, sillä silloin ei ole niinkään väliä, vaikka toiselle valehtelisikin. Toisaalta orgasmin saaminen on hänen mielestään kaiken kaikkiaan helpompaa, jos seksikumppaniin on tunneside.


MTV3 Helmi / Niina Rintamäki

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja