Mainos

Orgasmi – mielentila?

Orgasmin saaminen ei ole jokapäiväistä kaikille naisille. Tässä ajatuksia sellaiselta naiselta, joka saa orgasmin jokaisen yhdynnän yhteydessä. Hänelle orgasmi on mielentila, ei suoritus - mutta joka tapauksessa naisen omalla vastuulla.

Mietin monesti mikä osuus orgasmiini on pään sisäisellä toiminnalla, mikä taas tekniikalla. Varmasti yksilökohtaista, kuten sekin, kuka mistäkin kiihottuu ja mitäkin tarvitsee. Oksitosiinin vaikutuksesta ja muusta en tiedä, mutta liika ajattelu ja yritys pilaa taatusti kaiken. Sen sijaan luottamus ja läheisyys kumppaniin parantavat samassa suhteessa mahdollisuuksia. Ja naisen oma halukkuus saada orgasmi vaikuttaa varmasti!

Naisen orgasmi on mielestäni hänen omalla vastuullaan. Olisi liikaa vaadittu mieheltä, että hän osaisi valita vaistomaisesti ne sanat, jotka nainen haluaa kuulla. Samoin olisi mahdotonta miehelle tietää, mikä kosketus tuntuu parhaimmalta, ellei nainen itse sitä kerro. Jos nainen ärsyyntyy jostakin miehen tekniikassa tai olemuksessa, hän ei varmasti voi saada orgasmia. Tähän ainoa lääke mielestäni on suvaitsevaisuus ja turhan pikkutarkkuuden unohtaminen. Varmaankin samasta syystä parisuhde, joka on hellyyden pohjalla, on orgasmivarmempaa maastoa - kärsivällisyys orgasmin saavuttamiseen on suurempi. Ja vaikka turhauttaakin alkuun "opettaa" kumppania omille tavoilleen, orgasmivarman seksin edellytys se pitkällä tähtäimellä on. En usko, että on kovinkaan montaa naista, jotka eivät itsetyydytyksessä saa orgasmia. Tämän oman tekniikan kertominen toiselle lisäksi vähentää miehen suorituspaineita kummasti - aiempi oma kokemus kun ei päde välttämättä uuden naisen kanssa vähääkään!

Keskity tunteeseen

Jos osaa rentoutua, keskittyä hetkeen ja tuntemuksiinsa, saa orgasmin varmasti. Toisen ihoon, tuoksuun ja kosketukseen keskittyminen auttavat myös kummasti. Eihän orgasmi ole päämäärä, vaan lahja joka tulee "ekstrana" kun on oikea tunnelma, oikea kosketustekniikka ja oikea tunne! Ja kun kaikki palaset osuvat kohdalleen, orgasmi tulee. Jos tekniikka on hyvä, voi toisen ruumiilla onnistuneesti masturboida vaikkapa yhden illan jutussakin, mutta minulla ainakin tunnesiteellä kumppaniin on suora vaikutus orgasmin voimakkuuteen.

Toisaalta suhteen ongelmat heijastuvat seksiin kielteisesti, etenkin pelot kumppania kohtaan. Oma epävarmuuteni saattaa aiheuttaa satunnaisia orgasmivaikeuksia. Kun tiedän, että suhtautumistapani on avain ratkaisuun, lakkaan miettimästä koko asiaa. Jos huoleni ovat pinnallisia, koetan löytää humoristisen puolen niistä. Tämä ei suinkaan ole helppoa, mutta vaivan arvoista. Näen sen niin, että voin nauttia miehen läheisyydestä, kunnes oma pääni on taas valmis vastaanottamaan orgasmin. Jos liika vakavamielisyys ja huolestuneisuus pilaavat seksin ilot minulta, olen valmis yrittämään myöhemmin uudelleen.

Kuvitelmat ovat hyvä lisä. Jos mies ei sanokaan, mitä haluat kuulla, voit ajatella vaikkapa jotakin elokuvan kohtausta, jossa kuulet juuri sen mitä olet aina halunnut. Tämä toimii joillakin ystävättärilläni, itse en ole kovin kuvitteleva tyyppi. Mutta kun kerran fantasiat ovat nykyään ihan sallittuja naisillekin, mikseivät niitä harrastavat voisi käyttää niitä tähänkin tarkoitukseen! Eikös se tarkoitus pyhitä keinot

Teeskentely ei aina pahasta?

Yksi keino voisi joillekin olla se, että aloittaa "näyttelemään" orgasmia. Kun tiedostaa emättimensä lihakset ja laittaa ne toimimaan lähellä huippua, saattaa saada alkusysäyksen oikealle orgasmille. Miehellekään tästä ei ole haittaa, sillä ote tiukkenee ja hänenkin tuntemustensa voi olettaa parantuvan ainakaan kukaan ei ole koskaan valittanut! Itse keksin oman "orgasmitakuuni" parikymppisenä juuri tällä tavalla - ja näyttelemiseni johtikin yllättäen aitoon!

Ikä ja kokemus merkitsevät jonkin verran tässäkin asiassa, mutta eivät oleellisesti. Silloin nauttii ja antautuu seksin iloihin eri tavalla, kun on varma itsestään ja siirtää ajatukset tuntemuksiin sen sijaan, että miettisi pieniä rintojaan tai isoa takapuoltaan. Tärkeintä on kuitenkin olla seksuaalisesti avoin ja ennakkoluuloton. En tarkoita, että kaikkia erikoisuuksia pitäisi sännätä kokeilemaan, mutta fysiikka rajoittaa tunnetusti yksilöitä jonkin verran. Sitten kun se lempiasento löytyy, siitä voi mukavasti kehittää variaatioita Pelkkä tyyny takapuolen alla lähetyssaarnaajassa saattaa tehdä ihmeitä.

Tunnetustihan vaihtelu virkistää. Vaihtelua voi mielestäni kokea myös ilman konkreettisia tekoja, mielentilan muuttuessa. On päiviä, jolloin haluan kuulla pikkutuhmia juttuja seksin yhteydessä. Toisaalta on päiviä, jolloin haluaisin olla kuin viaton neitsyt ja antaa rakastajani huolehtia session kulusta kokonaan. Mielestäni on omalla vastuullani tunnistaa nämä vaihtelut ja sen mukaan antaa vinkkejä rakastajalleni. Hän kun ei vieläkään osaa lukea ajatuksiani!

Aivot tärkein erogeeninen alue

En ole koskaan harjoitellut orgasmia masturboiden naistenlehtien opastuksesta huolimatta. Hiukan moraaliton totuuteni on, että useat eri rakastajat ovat auttaneet minua löytämään omat fyysiset nautinnon kohtani. Koska myös erogeeniset alueeni vaihtelevat mielialani mukaan, uskon vahvasti siihen, että aivot todella ovat tärkein sukupuolielin. Kun niin monessa muussakin elämän osa-alueessa kehitämme itseämme läpi elämän, se on minulle luonnollista myös seksin alueella. Minä luokittelen seksin yhdeksi ihmisen perustarpeeksi siinä missä ravinnonkin!

Olen huomannut, että aito kiinnostukseni seksiin on tehnyt siitä minulle luonnollisen asian, enkä siksi häpeile nautintoani. Tämä on oleellista orgasmiini, sillä kaikenlainen ujous sotii vastaan sitä primitiivistä ja luonnollista tilaa, joka orgasmi on. Minulle se on kaikkein herkin tunnetila, jolloin olen avoin antamaan ja ottamaan vastaan rakkautta kumppaniltani. Nautinto ja estottomuus kulkevat minussa käsi kädessä.

Yritän olla avoin kumppanini toiveille sängyssä. Kärsin siitä, jos en tiedä mitä hän kaipaa. Oman orgasmini vahvuuteen ja varmuuteen vaikuttaa oleellisesti antajan ja saajan roolin tasapaino. En ole aina nauttinut esimerkiksi suuseksin antamisesta, mutta kumppanin arvostus on ollut riittävä "palkinto" opetteluun. Ja kumppanin nautinto takaa sen, ettei minulla ole vaikeuksia niellä, jos se tekee hänet onnelliseksi. Kuten urheilussa, oikean tekniikan ja riittävän harjoittelun avulla voi saavuttaa tilan, jolloin laji ei tunnu vaikealta. Ja työelämässäkin suoritamme asioita, joista emme välttämättä nauti erityisesti, mutta palkkapäivänä lopputulos on vaivan arvoinen. Samalla asenteella on helppoa aloittaa suuseksi ja äkkiä saattaakin huomata nauttivansa kumppanin intohimosta siinä missä hän itsekin!

Tunteet tärkeämpiä kuin tekniikka

Tekniikka seksiasioissa on mielestäni toissijaista tunteisiin nähden. Jos tunnen vahvasti rakkautta, saan orgasmin. Jos saan orgasmin, tunnen entistä vahvempaa rakkautta. Päästäkseni positiiviseen kierteeseen minun täytyy uskaltaa rakastaa - avoimesti, omana itsenäni, pelkäämättä sitä, että rakkauden ja intohimon huuma voi haihtua vaikka jo huomenna, jos pahasti käy. Keskittymällä kaikkien aistien voimin voin kekittyä hetkeen. Tämä on minun orgasmini ehdoton edellytys. Ja toisaalta ajattelen paljon mieluummin nautinnollisia asioita kuin tulevia laskuja tai keittiössä odottavaa tiskivuorta. Ne kun eivät katoa mihinkään, vaikka ajattelisinkin niitä vasta sitten kun minulla on aikaa tehdä niille jotakin ihan konkreettisesti

Monesti ihmiset valittavat, että stressi vie seksihalut. Minulle seksi on päinvastoin rentoutumiskeino. Vaikka maailma murjoisi kuinka, kunnon orgasmi saa huolet tuntumaan ihan vähän pienemmiltä edes hetkeksi. Eikä mikään aukaise jännittyneitä niskalihaksia kuten orgasmi!

Teksti: Mari

Kuvat: Shutterstock, futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.