Mainos

Oranssi liitto valtaan Ukrainassa?

Ukrainan oranssin vallankumouksen päätekijät ovat lyöttäytymässä yhteen maan uuteen hallitukseen.

Ukrainan oranssin vallankumouksen päätekijät ovat jälleen lyöttäytymässä yhteen maan hallitukseen. Entisen pääministerin Julia Tymoshenkon ryhmittymän päämajan mukaan ryhmittymä allekirjoittaa tänään kello 11 Suomen aikaa hallitussopimuksen presidentti Viktor Jushtshenkon Meidän Ukrainamme -ryhmittymän ja sosialistien kanssa.

Tymoshenko laski, että kolmen puolueen hallituskoalitio saisi parlamentin 450 paikasta 257.

Sosialistipuolueen johtaja Aleksandr Moroz kuitenkin sanoi, että hänen puolueensa ei toistaiseksi aio liittyä koalitioon. Hän kertoi televisioyhtiö ICTV:n haastattelussa odottavansa ensin tuloksia Tymoshenkon ryhmittymän ja Jushtshenkon Meidän Ukrainamme -ryhmittymän neuvotteluista.

Ilman sosialistien tukea Tymoshenkon ja Jushtshenkon ryhmittymien parlamenttipaikat eivät riitä enemmistöhallituksen muodostamiseen.

Tymoshenko ilmoitti aiemmin, että liberaalien puolueiden hallituskoalitio on melkein valmis. Hän vaati lehdistötilaisuudessaan pääministerin paikkaa itselleen. Pääministerin paikka kuuluu hänestä koalition suurimmalle ryhmittymälle.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Meidän Ukrainamme -ryhmittymä hyväksyi ehdotuksen hallituskoalition muodostamisesta. Kampanjapäällikkö Roman Bezsmertni kertoi ryhmittymän hyväksyneen myös Tymoshenkon pääministeriyden.

Ovensuukyselyjen mukaan Ukrainan vaalit voitti oppositiossa olevan Viktor Janukovitshin venäläismielinen Alueiden puolue runsaan 30 prosentin kannatuksella. Tymoshenkon ryhmittymä sai noin 22 prosenttia äänistä ja Meidän Ukrainamme noin 15 prosenttia.

Tymoshenko ilmoitti myös, että jos hänestä tulee pääministeri, uusi hintoja nostanut kaasusopimus Venäjän kanssa revitään.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.