Mainos

Orangit valikoivat herkkuja iPadin avulla

Tietoyhteiskunnan uusimman tekniikan leviäminen maapallolla jatkuu. Nyt Yhdysvalloissa myös orankitangit käyttävät tabletti-tietokoneita. Ne valikoivat ruokaansa iPadin kuvien perusteella.

Orankien kuvalistalta iPadista löytyy mm. kookospähkinöitä, mangoja, banaaneja ja kirsikoita. Kun oranki koskettaa esimerkiksi mangon kuvaa, iPad sanoo mango, ja hoitaja antaa eläimelle kyseisen herkun. Niin pitkällä ei sentään vielä olla, että iPad myös annostelisi ruuan.

Jo nyt on huomattu, että kosketusnäyttöjen pitää kehittyä, jotta ne toimisivat paremmin kaikilla kädellisillä.

Eläinten kouluttajan mukaan orangit ovat iPadin käytössäkin hyvin samanlaisia kuin ihmiset.

– Nuoret oppivat näppärästi. Ne viestivät, että okei, mä tajuan tämän jutun. Kaksi vanhempaa eivät ole niin kiinnostuneita. Ne varmaan miettivät, että ihan hyvin on tässä pärjätty ilman tietokoneita ja iPadiakin, kouluttaja Linda Jacobs miamilaisesta Jungle Islandista kertoo.

Orankitangit ovat luonnossa uhanalaisia. Siksi näitä huippuälykkäitä kädellisiä yritetään jatkuvasti ymmärtää paremmin - ja opettaa niitä kommunikoimaan tarpeistaan. Niille myös puhutaan koko ajan. Kun orangit oppivat esimerkiksi sanan korva, ne ymmärtävät, että nyt hoitaja aikoo tutkia korvaa.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.