Mainos

Orangit rakastuivat iPadiin - Katso video

Oletko hullaantunut tabletkoneen käytöstä? Ei tarvitse olla huolissaan, sillä kyseessä vaikuttaisi olevan yllättävän laaja ilmiö. Yhdysvalloissa Milwaukeen eläintarhassa on nimittäin huomattu, että myös orangit innostuvat tabletkoneiden tarjoamista mahdollisuuksista.

Los Angeles Times kertoo verkkosivuillaan, että kolme orankia ovat leikkineet iPad-tabletilla puolen vuoden ajan ja ne ovat suorastaan rakastuneet laitteen käyttöön.

-Me annamme orankien käyttää eri sovelluksia. Emme anna niiden pidellä käsissään laitetta, mutta ne käyttävät sitä sormillaan kaltereiden läpi, kertoo eläintarhan työntekijä Jan Rafert.

Orangit ovat niin vahvoja, että ne saattaisivat nopeasti taittaa koko laitteen kahtia.

Orankien leikkisästi ristitty "Apps for Apes" -ohjelma käynnistettiin sen jälkeen kun eläintarhan gorillahoitaja mainitsi Facebooksivuillaan, että hän haluaisi Gorillojen huviksi iPadeja. Rafertin mukaan kyseessä oli alkuun vitsi, mutta eräs vapaaehtoinen työntekijä otti asian vakavissaan ja lahjoitti käytetyn laitteen eläintarhalle.

Pian huomattiin kuitenkin, että gorillat eivät oikeastaan välittäneet koko laitteesta, mutta orangit puolestaan villiintyivät täysin.

Nyt orankien annetaan leikkiä iPadilla kahdesti viikossa. iPadeja koitetaan hankkia myös muihin eläintarhoihin. Kun ohjelmassa on mukana muitakin tarhoja, niin orangit voivat tutustua laitteen avulla muissa eläintarhoissa oleviin lajitovereihinsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.