Mainos

Oramo Birminghamin vuoden kulttuuripersoona

Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Sakari Oramo on valittu vuoden 2008 kulttuuripersoonaksi Birminghamissa. Oramon äänestivät voittoon kaupungin valtalehti Birmingham Postin lukijat.

Kymmenen vuotta kestäneen kautensa Birminghamin sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajana tänä keväänä päättävä Oramo oli ilahtunut palkinnosta.

- On kunnia saada tällainen palkinto, varsinkin kun valitsijana olivat birminghamilaiset itse, hän kiitteli.

Oramo on palkittu Birminghamissa uraauurtavasta työstään aiemminkin - vuonna 2004 hänelle myönnettiin Birminghamin ja Keski-Englannin yliopistojen kunniatohtorin arvot.

Sakari Oramon kausi Radion sinfoniaorkesterin (RSO) ylikapellimestarina alkoi elokuussa 2003.

Syksyllä 2008 hän aloittaa myös Tukholman filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina. Lisäksi Oramo on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin päävierailija ja Kokkola Operan kapellimestari.

Oramo on johtanut mm. Berliinin, New Yorkin, Los Angelesin, Chicagon ja Oslon filharmonikkoja, Concertgebouw'n, Pariisin, Clevelandin ja Minnesotan orkestereita sekä Pohjois-Saksan radion ja Frankfurtin radion sinfoniaorkestereita. Lähivuosina Oramo vierailee mm. kahdesti Berliinin filharmonikkojen johdossa sekä Dresdenin valtionorkesterin ja San Franciscon sinfoniaorkesterin kapellimestarina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.