Mainos

Oracle uskoo avoimiin järjestelmiin

Puhelinoperaattoreiden heikko kunto pitää myös ohjelmistovalmistajat tiukoilla. Maailman toiseksi suurin ohjelmistovalmistaja Oracle ei uskalla luvata käännettä vielä ensi vuodeksi.

Jo vuosikymmeniä Oracle on toimittanut yrityksille tietokoneohjelmistoja ja -sovelluksia. Nyttemmin Oracle on noussut suureksi myös langattomissa Internet-tuotteissa. Pörssin teknologia-kuplan puhkeaminen järsi pahasti koko alaa, eikä käännettä ole näkyvissä.

- Julkisen sektorin hankinnat ovat kasvussa. Ohjelmistoyhtiöitä kalvaa erityisesti puhelinoperaattoreiden yhä jatkuva alamäki. Arvio on, että tilanne paranee 2003, mutta se on vielä epävarmaa, sanoo Oraclen johtaja Sergio Giacoletto.

Oracle ehti panna toimintonsa kuntoon ennen alan mahalaskua. Nyt yhtiö on velaton ja voitollinen. Se on vahva kilpailija maailman suurimmalle eli Microsoftille, joka on rakentanut oman suljetun ohjelmistomaailmansa. Oracle suitsuttaa niin sanottujen avoimien standardien puolesta.

- Uskomme, että langaton viestintä on kasvuala, mutta sen on pohjauduttava avoimiin standardeihin, Giacoletto linjaa.

Avoimella ohjelmistopuolella Microsoftin kaatajaksi on nostettu Linux-järjestelmä. Linux on ilmainen, kun Microsoftin tuotteista joutuu maksamaan.

- Uskomme lujasti kaikkiin avoimiin standardeihin. Linux on edullinen käyttöjärjestelmä erityisesti julkisella sektorilla, perustelee Giecoletto.

Ohjelmistojen kehitys näyttää yhä enemmän siirtyvän ohjelmistotalojen ulkopuolelle. Niin Nokia kuin muutkin matkapuhelinvalmistajat tekevät itse ohjelmistoja, ja myös myyvät niitä ulkopuolisille.

(MTV3)

Oraclen kotisivut
(Talousuutiset 23.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.