Mainos

Oppositiossa olevan KD:n Peter Östman äänesti hallituksen puolesta: ”Käynnissä jonkinlainen poliittinen sota”

3:14

Kristillisdemokraattien Peter Östman äänesti hallituksen luottamuksen puolesta tänään eduskunnassa. Luottamusäänestys liittyi hallituksen tulevaan esitykseen pienten yritysten irtisanomissuojan heikentämisestä. Kristillisdemokraatit eivät kuulu hallitukseen.

MTV Uutiset seurasi äänestystulosta ja haastatteli sen jälkeen eri puolueiden edustajia äänestystulokseen liittyen. Kuuntele videolta Östmanin perustelut sanasta sanaan.

Östman kertoo MTV Uutisille, että ymmärtää hallituksen pyrkimykset. Hänen näkemyksensä mukaan hallitus yrittää nyt ratkaista ongelmia ”toista kautta”, kun neuvottelut työmarkkinajärjestöjen kanssa eivät ole onnistuneet.

– Selkeä kannanotto siitä, että kannatan [hallituksen toimia], vaikka en toki voi ottaa kantaa lakiesityksen puolesta, koska se ei ole valmis, hän perustelee omaa ääntään.

Hallituspolitiikkaa kritisoitiin laajemmin

Östmanin mukaan äänestysvalinnoista käytiin hyvää keskustelua kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän kesken. Östmanin mukaan osalla heistä oli kriittisyyttä hallituksen työllisyyspolitiikkaa kohtaan. Muut jäsenet Östmania lukuun ottamatta päätyivät äänestämään tyhjää.

Östman uskoo, että useammasta määräaikaisesta työsuhteesta voitaisiin saada vakituinen, jos irtisanomissuojaa heikennetään. Hän myös katsoo, että uudistus koskee vain niitä, jotka hoitavat pestinsä töissä huonosti. Valtaosa työntekijöistä haluaa hänestä tehdä työnsä hyvin.

Pitää lakkoja poliittisena taktikointina

Liittojen kaavailemia työtaistelutoimia, kuten lakkoja, Östman kertoo pitävänsä poliittisen taktikointina. Tästä hän pitää esimerkkinä sitä, että työtaistelutoimilla isketään aloilta ja yrityksistä, joita uudistus ei suoraan koske.

– Käynnissä jonkinlainen poliittinen sota, enkä näe sitä hyväksi yhteiskunnan kannalta, Östman lausuu.

Hallituksen puolesta äänestivät myös oppositiossa olevat Antero Vartia (vihr.),Tom Packalén (PS), Mats Löfström (rkp), Stefan Wallin (rkp), Mats Nylund (rkp) ja Joakim Strand (rkp).

Korjattu juttua kello 17.12: Östmania lukuun ottamatta Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän muut jäsenet eivät äänestäneet vastaan vaan tyhjää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja