Mainos

Oppositiopoliitikko syytteeseen kumousaikeista Georgiassa

Syytteiden mukaan oppositiopoliitikon pyrkimyksenä oli kiihdyttää hallituksen vastaisia mielenosoituksia Georgiassa.

Syyttäjät ovat asettaneet georgialaisen oppositiopoliitikon Badri Patarkatsishvilin syytteeseen vallankaappauksen suunnittelusta. Suurliikemiestä epäillään myös terrori-iskuaikeista.

Patarkatsishvili sai noin seitsemän prosenttia äänistä Georgiassa viikonloppuna pidetyissä presidentinvaaleissa, jotka Mihail Saakashvili voitti. Patarkatsishvili lähti Georgiasta viime vuoden lopulla ja elää nyt Lontoossa ja Israelissa.

Syyttäjien mukaan oppositiopoliitikon pitäisi palata Georgiaan vastaamaan syytteisiin. Hänen georgialaiset pankkitilinsä on jäädytetty.

Syytteet liittyvät nauhaan, jolla Patarkatsishvililtä kuulostava mies tarjoaa sadan miljoonan dollarin suuruisia lahjuksia sisäministeriön virkamiehelle. Pyrkimyksenä oli syytteiden mukaan kiihdyttää hallituksen vastaisia mielenosoituksia Georgiassa.

Jo vaalikampanjan aikana Patarkatsishvili ja hallitus syyttelivät toisiaan vallankaappausyrityksistä ja salamurha-aikeista.

Patarkatsishvili ansaitsi suuromaisuutensa Moskovassa Neuvostoliiton hajoamisen yhteydessä. Hän tuki aluksi Saakashviliä, joka nousi valtaan vuoden 2003 ruusuvallankumouksen jälkeen. Myöhemmin hän kuitenkin kääntyi presidenttiä vastaan ja alkoi rahoittaa oppositiota.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.