Mainos

Oppositiolta puoliväliriihestä risuja ja ruusuja – "Vaikeat päätökset jätetään syksyyn"

8:26

Kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta (SDP) ja Touko Aalto (Vihr.) ruotivat hallituksen puoliväliriihen toimia Huomenta Suomessa.

– On suuri pettymys, ettei ohjelmassa ole toimia työllisyyden parantamiseksi, Feldt-Ranta kommentoi.

– Kaikki vaikeat päätökset jätetään ensi syksyyn, jolloin tiedetään mitä perussuomalaiset ovat päättäneet puoluekokouksessaan, Aalto pohtii poliittista ilmapiiriä. 

Varapuheenjohtajat Touko Aalto ja Maarit Feldt-Ranta kiittelevät hallitusta useista hyvistä toimista puoliväliriihessä, mutta erityisesti kysymykset perhevapaajärjestelmän jämähtäneestä uudistukset sekä työllisyyden kehittämisestä saavat opposition edustajilta harmistunutta palautetta.

– Perussuomalaiset pitävät keskustaa ja kokoomusta panttivankeina, eikä siihen tule muutoksia, vihreiden Aalto kommentoi perhevapaajärjestelmän paikoilleen juuttunutta uudistusta.

Aalto painottaa, että vihreät olisivat toivoneet mallia, jossa “perheiden annetaan itse valita”.

Myös Feldt-Ranta on samoilla linjoilla, ja hän kuvaakin nykyistä järjestää “jäykäksi ja perhevapaiden uudistamista tärkeäksi”. SDP:n varapuheenjohtaja kommentoi kehysriihen myös yleisesti jättävän “isommat asiat tulevaisuuteen tehtäviksi”.

Feldt-Ranta viittaa tällaisilla asioilla lähetyksessä perhevapaajärjestelmän lisäksi työllisyyteen liittyviin hankkeisiin. Hänen mukaansa työllisyysasteen parantaminen olisi vaatinut todellisia toimia parantuakseen.  

– Iso kuva se, että meillä on liian paljon ihmisiä työmarkkinoiden ulkopuolella. Jo yhden prosentin muutos työllisyysasteessa kilahtaisi miljardi euroa valtion kassaan, Feldt-Ranta summaa. 

Yhteenvetona sekä Aalto että Feldt-Ranta kuvaavat hallituksen toimia puoliväliriihessä korjausliikkeiksi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.